Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Irgl nastřílel na Steel Cupu čtyři góly Košicím

Praha - Třinecký útočník Zbyněk Irgl se zaskvěl v dnešním bohatém programu přípravných soubojů extraligových celků před novou sezonou čtyřmi góly. Postaral se tak o výhru Ocelářů na domácím turnaji Steel Cup proti Košicím 4:2. Čtvrtou výhru ze stejného počtu zápasů si připsala Olomouc.

Zbyněk Irgl
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Čtyřiatřicetiletý Irgl, jenž byl během minulého ročníku nucen podstoupit operaci nádoru na ledvině, pět měsíců nehrál a vrátil se do hry až během play-off, načal své velké představení proti slovenskému šampionovi vyrovnáním na 1:1 během první třetiny. V závěru druhé opět dorovnal náskok soupeře a v závěrečných osmi minutách dvěma trefami dokonal obrat.

Vítkovice na stejném turnaji nestačily na účastníka Kontinentální ligy Nižnij Novgorod. Torpedo mělo po dvou třetinách na kontě už čtyřgólový náskok a nakonec si připsalo přesvědčivou výhru 5:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih přípravného utkání Vítkovice - Nižnij Novgorod

Perný den si naordinoval Zlín. Jedna část týmu hájila barvy Beranů na turnaji Rona Cup v Trenčíně, kde porazili Zlínští Nitru 4:2. Ta druhá už tak úspěšná nebyla. V domácím prostředí podlehl loňský mistr extraligy bratislavskému Slovanu těsně 2:3. Při hře na tři pětky dokázal Zlín dvakrát odpovědět na vedení soka, potřetí už však nikoliv.

Skvěle se zatím daří v přípravě Olomouci. Hanáci vyhráli všechna čtyři utkání, byť na ledě Hradce Králové potřetí až na samostatné nájezdy. Rozhodl je Kafka. Třetí zápas ze čtyř vyhrál Liberec a opět v tom měli prsty především největší letní posily Severočechů - útočníci Řepík s Birnerem. Při vítězství v Mladé Boleslavi skóroval Řepík dvakrát, Birner jednou. Čtyři nahrávky si v dresu Bílých Tygrů připsal Vampola.

Opačnou bilanci zatím vykazuje Chomutov, který převzal bývalý reprezentační kouč Vladimír Růžička. Podruhé během tohoto léta nestačili Piráti na Plzeň, na jejímž ledě prohráli 1:3 a ztratili třetí zápas ze čtyř odehraných. Karlovy Vary porazily prvoligovou Slavii 5:3 a Kometa Brno si s chutí zastřílela proti Českým Budějovicím (6:3).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články