Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Indiáni jsou v laufu, proti Pardubicím je táhli Blomstrand s Mertlem

Vynikající formu si v extralize drží hokejisté Plzně. V 16. kole porazili na domácím ledě Pardubice 3:2 a radovali se v sedmém z posledních osmi zápasů. Dynamo vyšlo naprázdno po osmi utkáních, v nichž bodovalo. Gólem a asistencí se blýkl švédský útočník Indiánů Ludwig Blomstrand. Tři asistence zaznamenal Tomáš Mertl.

Ludwig Blomstrand z Plzně oslavuje gól v síti Pardubic
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Již ve 2. minutě se po zaváhání pardubické defenzivy musel činit Frodl. Explzeňský gólman si poradil se střelou autora hattricku z minulého utkání Blomstranda, jenž zakončoval nekrytý z ideální pozice. Domácí překvapili soupeře aktivním nástupem, v další šancí ale nepřekonal Frodla z levé strany Thorell.

Pardubičtí se postupně zvedli a v 15. minutě po přečíslení ve vlastním oslabení pálil z mezikruží nebezpečně Koffer. Půl minuty před první přestávkou uchránil domácí od pohromy jen skvělý zákrok gólmana Svobody proti střele Ciencialy bez přípravy, jemuž přihrával v akci dvou na jednoho Roman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Pardubice

Rušnou prostřední část zahájili hosté přesilovkou, během které Poulíček zblízka minul odkrytou branku a na druhé straně ve 24. minutě Viktor Lang zblízka neskóroval po závaru. Před polovinou utkání se ve vysokém tempu přelévaly akce na obě strany. Po chybné rozehrávce Kindla zachránil Indiány proti střele Blümela Svoboda a za chvíli se zaskvěl i jeho protějšek Frodl - ten znemožnil pořádně zakončit Adamcovi brejk dva na jednoho.

Hosté přečkali díky Frodlovi i další pokusy střelecky agilnějších Indiánů a naopak ve 34. minutě po samostatném úniku pálil jen těsně nad Blümel. Hráči Dynama poté ubránili i třetí oslabení a individuální průnik Bulíře zneškodnil pozorný Frodl. Závěr druhé třetiny patřil hostům, Poulíčkovu střelu z otočky ovšem stačil Svoboda se štěstím vytěsnit mimo.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Východočeši zvládli další oslabení a ve 47. minutě nenápadnou střelou z pravého kruhu otevřel skóre aktuálně nejlepší extraligový střelec Říčka. Jenže následně zbytečným faulem nabídl domácím početní výhodu Adam Musil a Thorell dorážkou vyrovnal.

Navíc po neúspěšné pardubické trenérské výzvě další přesilovku o pouhých 13 vteřin později zužitkoval po odražené střele pohodlně zakončující Dzierkals a další nepovedenou výzvu střídačky Dynama potrestal šťastnou trefou na 3:1 Blomstrand. Hosté se probudili při hře bez brankáře a v 59. minutě po křížné přihrávce Košťálka snížil Paulovič. Při trestu Svobody krátce před sirénou orazítkoval tvrdou střelou Cienciala už jen brankovou konstrukci.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 3:2 (0:0, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 50. G. Thorell (Mertl, Dzierkals), 51. Dzierkals (Mertl, Blomstrand), 55. Blomstrand (G. Thorell, Mertl) - 47. Říčka, 59. Paulovič (Košťálek, J. Mikuš). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Ondráček, Rampír. Vyloučení: 5:10. Využití: 3:0. Diváci: 4210.

Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička, V. Lang - Bulíř, Mertl, Dzierkals - F. Suchý, G. Thorell, Blomstrand - M. Lang, Kodýtek, Kantner - Adamec, F. Přikryl, P. Musil. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Pardubice: Frodl - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, J. Kolář, Vála - Camara, Poulíček, Paulovič - Cienciala, O. Roman, Říčka - Blümel, A. Musil, R. Kousal - Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články