Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

I přes vytouženou výhru a dva góly smíšené pocity. Nejezdí nám to, uznal Svačina

Jeden gól dal v základní hrací době, dva v nájezdech včetně toho vítězného, díky čemuž ukončili hokejisté Pardubic v extralize sérii pěti porážek v řadě. Že by ale Vladimír Svačina po výhře 3:2 nad Olomoucí zářil štěstí a spokojeností, to ne. Dvoubodový zisk je totiž podle útočníka Dynama málo.

Vladimír Svačina
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Mám smíšené pocity, protože jsme chtěli tři body a máme jen dva. Hráli jsme doma a chtěli jsme to už konečně urvat," řekl Svačina. "Doma bychom měli na soupeře vyvíjet mnohem větší tlak. Potýkáme se i s virózou v kabině a nejezdí nám to tak, jak bychom si představovali," dodal.

Na výkonu Pardubic našel jediný klad, jinak byl spíš rozmrzelý. "Dali jsme gól v přesilovce a to v zápase vždycky pomůže. Musíme se ještě více tlačit do branky a do napadání, abychom to byli my, kdo hru řídí. Navíc děláme pořád stejné chyby. Doufám, že nám výhra pomůže a dokážeme se odrazit."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Olomouc

Osobně se útočníkovi, který v této sezoně nastoupil i za Porubu a Kometu Brno, zápas povedl na výbornou. Trefil se v základní hrací době a poté proměnil oba samostatné nájezdy. Ten v šesté sérii rozhodl o výhře. "Radši jezdím čtvrtý nebo pátý, protože si toho gólmana mezitím nastuduji. Chtěl jsem jet z druhé strany, ale když jsem viděl, jak stojí a jak má lapačku, tak jsem to změnil," popsal Svačina.

Oba nájezdy zakončil neomylně do stejného místa k tyči. "Při prvním nájezdu jsem tam viděl místo a poté jsem si říkal, že nebude čekat dvakrát stejné zakončení. Měl to ale pokryté, tak jsem zabrzdil a on se sesypal, tak jsem to tam trefil stejně. Věřil jsem si, že to proměním," prohlásil sebevědomě.

Klíčový šestý nájezd přesto málem jel spoluhráč Radoslav Tybor, který se také předtím trefil. "Já jsem chtěl, aby jel Rado, on zase říkal, ať jedu já, že jsem lepší nájezdník. Já mu pověděl, že když Zbyněk Irgl přede mnou nedá, tak pojedu. Kdyby dal, tak bych nechal jet Rada, ať se s tím popere," vyprávěl s úsměvem.

Jinak hráčům Dynama do smíchu moc není. Pobyt na 14. místě tabulky je pro ně nekonečný, i když náskok Litvínova je jen jednobodový. "Je to lepší než mít ztrátu 15 bodů. Určitě by se nám lépe dýchalo, kdybychom nebyli tak dlouho v kuse poslední. Máme další domácí zápas a bylo by krásné ho zvládnout. To by nám dodalo sebevědomí," uvedl Svačina.

Velkou vzpruhou pro celý tým byl alespoň návrat elitního útočníka Roberta Kousala, který vyléčil zraněné koleno. "Před ním klobouk dolů, protože zápas po zranění odehrál na jedničku. Doufám, že to od něj a od celé lajny bude ještě lepší," řekl Svačina.

Na ledě si oba šikovní útočníci rozuměli. "Nevím, jestli spolu budeme nastupovat, když se vrátí Honza Mandát, ale všechny pětky hrajeme víceméně stejným způsobem, takže mně je jedno, jestli hraji v první, nebo druhé pětce," konstatoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články