Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hyka řídil demolici Chomutova, hattrickem přispěl k vítězství Boleslavi 7:1

Chomutov – Na co Boleslavští sáhli, to jim v úvodním utkání předkola play-off na ledě Chomutova vyšlo. Už po 20 sekundách se prosadil z trestného střílení Hyka, který za stavu 4:1 po snížení chomutovského Mrázka zkompletoval hattrick. Pirátům nepomohla ani dvojitá výměna brankářů, kdy se Laco vrátil do branky po vystřídání Krále. Mladoboleslavský gólman Maxwell si na druhé straně připsal 45 zákroků.

Bruslaři z Mladé Boleslavi se radují v zápase proti Chomutovu
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Piráti nastoupili bez nemocného útočníka Vladimíra Růžičky mladšího. Mladá Boleslav měla výborný vstup do utkání, jelikož už po 20 vteřinách hry byl ujíždějící Hyka faulován a následné nařízené trestné střílení proměnil.

Na druhé straně mohl vyrovnat Kämpf, ale Maxwella nepřekonal. Ve třetí minutě Hyka přidal druhý gól, když se prosadil v početní výhodě po Valachově vyloučení na dvě plus dvě minuty.

"Vstup do utkání jsme měli hodně špatný, musíme se z toho poučit, oklepat a jít dál. Asi s námi docela zacvičil, jelikož jsme pak dostali ještě pět branek. Zítra je další zápas, který začne za stavu 0:0," uvedl chomutovský obránce Jaroslav Mrázek.

Chomutovští pak měli možnost první početní výhody po Látalově vyhození puku do hlediště, ale zkrátil ji Mrázkův faul. V krátké přesilovce hostů navýšil vedení Vampola, jenž vyhnal z branky Laca, kterého nahradil Král. Dvojka Pirátů nejdříve předvedla dva výborné zákroky, ale poté nestačila na Klepiše. Ten vyhrál souboj s Kudělkou a překonal Krále bekhendem.

V úvodu druhé třetiny hráli Piráti v početní výhodě, ve které neuspěl Kaše s dorážkou a Dlapa pokusem z mezikruží. V 25. minutě se prosadil po velkém tlaku před brankovištěm Mrázek.

Hned za půl minuty odpověděl Hyka, jenž po rychlém průniku zkompletoval hattrick. Celou situaci potvrdil až sudí u videa. "Hattrick chutná parádně, ale důležitější je, že jsme vyhráli. Je to třešnička na dortu. Třetí gól byl se štěstím, ale jsem rád, že to tam spadlo, jelikož je to první hattrick v play-off," usmíval se Hyka, pro něhož to byl celkově druhý třígólový zápas v kariéře v nejvyšší soutěži.

O sedm minut později zvýšil na 6:1 Žejdl, jenž využil Králova vyjetí proti Klepišovi a skóroval do prázdné branky. "Měli jsme mraky šancí, ale nenapadalo nám to tam. Boleslav na co sáhla, to jí vyšlo a Maxwella to trefovalo," popsal Mrázek.

Po polovině utkání Pospíšil ujel chomutovské obraně, prostřelil Krále mezi betony a postaral se o další střídání v domácí bráně. Po 21 minutách se do brány vrátil Laco. Domácí se nevzdávali, ale Huml netrefil bekhendem prázdnou branku. Na druhé straně Hykův pokus skončil mimo.

V úvodu poslední části se ani jeden celek nikam nehnal. V 46. minutě si Orsavovu kličku pohlídal Laco. Krátce poté měli domácí možnost další početní výhody, ve které byla Vondrkova rána před Maxwellem tečována, ale mladoboleslavský gólman zasáhl. Další průběh byl protkán vyloučeními na obou stranách.

Po nevyužitých šancích Dlapy a Kudělky hráli domácí přesilovku. V té měl na holi gól Sklenář, po jehož zákroku na brankáře se strhla potyčka, po které sudí rozdali po šesti trestných minutách na obou stranách. Do konce utkání už se skóre nezměnilo.

"Určitě to je facka, ale mrzelo by nás víc, kdybychom prohráli 0:1 než takový strašný výsledek," podotkl Mrázek. "Zítra to bude úplně jiný zápas, zase se začne za stavu 0:0. Dnešní výhra nic neznamená, musíme hrát stejně," dodal Hyka.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 1. zápas:

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 1:7 (0:4, 1:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. J. Mrázek (Skokan) - 1. Hyka z trestného střílení, 3. Hyka (Kurka), 12. Vampola (Urban, M. Látal), 16. Klepiš (Žejdl, Orsava), 26. Hyka (Musil), 32. Žejdl (Orsava, Štich), 33. Pospíšil (Kurka). Rozhodčí: Souček, Pražák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 9:11. Využití: 0:2. Diváci: 4653. Stav série: 0:1.

Chomutov: J. Laco (12.-33. T. Král) - Flemming, Dlapa, Rutta, J. Mrázek, Valach, Skinner, Kudělka - Vondrka, Huml, Tomica - Račuk, Skokan, Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hlava, Raška, Lauko - od 21. D. Kaše. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Kučný, Kurka, Jan Hanzlík, Bernad, Štich, od 39. navíc Hrdinka - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - M. Látal, Urban, Pacovský - Pospíšil, Vampola, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Vladimír Růžička starší (Chomutov): "Rozhodla první třetina a začátek zápasu, kdy jsme ve třetí minutě prohrávali 0:2. Boleslav si to potom už hlídala. Trochu jsme se dostali zpátky, když jsme dali na 1:4, ale hned jsme zase inkasovali, takže se utkání potom jenom dohrávalo."

František Výborný (Mladá Boleslav): "Pro nás se utkání vyvíjelo od začátku dobře, jelikož dal Hyka hned v první minutě z trestného střílení a následně další. První třetina sice vyzněla pro nás, ale vždycky je takové utkání těžké dohrát. Za stavu 4:1 to začalo trošku jiskřit, což ukončil pátý gól. To bylo asi zlomové."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články