Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Huf: Všechno se dá chytit, ale i pustit. Z téhle nuly mám obrovskou radost

Ani 32 střeleckých pokusů nestačilo Plzni na to, aby ve Zlíně překonala jednadvacetiletého brankáře Daniela Hufa. Především díky jemu a dvěma gólům hned v úvodním dějství Berani vyhráli nad Západočechy 2:0 a připsali si cenné body.

Brankář Zlína Daniel Huf
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Pravdou je, že hosté byli v koncovce slabí. Jak svému týmu vyčítal kouč Ladislav Čihák, mladého brankáře nechali v klidu chytat.

Na to, že od první třetiny Plzeň prohrávala o dvě branky, si nedokázala ani v dalším průběhu duelu vytvořit nějaký setrvalejší tlak.

"Mám obrovskou radost, vážím si té nuly, ale ještě víc tří bodů. Je to především výsledek celého týmu, není to moje nula, ale týmová. Vznikla z výkonu každého jednotlivého hráče, nikdo nic nevypustil. Je pro nás zásadní, že zažijeme pocit vítězství, který pro mne osobně je velmi důležité," řekl po utkání Huf, jenž vychytal svou druhou nulu v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Plzeň

Poprvé před rokem a čtvrt vynuloval Kometu. "Mám to pořád v živé paměti, to mě tak napumpovalo, co se týče sebevědomí... Neskutečně mi to do kariéry pomohlo," vzpomněl na vysokou výhru 7:0 v Brně.

I tenkrát zaskakoval za zraněného Libora Kašíka. "Že budu chytat, jsem se dozvěděl až na rozbruslení. Šlo o to si nastavit hlavu na utkání," podotkl zlínský odchovanec, jenž ale svůj nejtěžší zásah v utkání vybrat nedokázal. "Jak říká náš trenér brankářů, všechno se dá chytit, ale i pustit," usmál se.

Myšlenky na čisté konto však podle svých slov z hlavy vytěsňoval kvůli špatným zkušenostem z mládežnických soutěží. "Tam jsem na to vždy ke konci myslel a dostal jsem gól. Takové uvažování se ve sportu často vymstí," podotkl Huf, jenž by měl chytat také v pátek proti Liberci.

Berani si výhrou nad Plzní vylepšili domácí bilanci, ve které jsou ale nadále nejhorší z celé ligy. "Když se hraje bez diváků, tak je to celkem jedno. Nehledíme na to, jestli vyhráváme doma nebo venku, hlavní jsou tři body," sdělil Huf, kterého nepřekonal ani střelec Milan Gulaš, který gólově mlčí už jedenáct duelů v řadě.

"Tak dlouho? To teda čumím. Ale na ledě byl cítit, měl tam šance, to zase ano," byl zaskočen statistikou plzeňského lídra zlínský brankář, jehož jméno na Zimním stadionu Luďka Čajky po zákrocích nyní vyvolávají jen ledaři a pomocný personál.

"Chci jim moc poděkovat, mají i hrkačky, jsou to teď největší fanoušci, mně osobně to určitě pomáhá," zakončil Huf.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články