Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Hüblův rekordní zápas nevyšel podle představ. Třinec přetlačil Litvínov

Litvínovská persona Viktor Hübl má po dnešku odehráno 1251. extraligových zápasů. Rekordní počin mu však tak trochu zhořkl, když Verva padla v bojovném utkání na ledě hokejistů Třince 1:3. Odpor hostů v utkání 33. kola extraligy zlomil vítěznou trefou v 57. minutě obránce Milan Doudera.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Litvínov

"S klukama jsme bavili, že si takovou porci zápasů ani nedokážeme představit. Klobouk dolů. Já si vybavuju, že jsem ho jako malý sledoval, když hrál v Českých Budějovicích. Nikdy by mě tehdy nenapadlo, že ještě budu proti němu hrát. Má pořád kvalitu, je to úžasné, co dokázal," uvedl Ondřej Kovařčík, který asistoval u gólu na 1:1. "Bylo to urputný zápas. Po reprezentační pauze chvílí trvá, než se do toho dostaneme. První třetině se nám moc nepovedla a od druhé už to bylo lepší. Šli jsme si za gólem a se štěstím jsme vyhráli."

Litvínov zahrozil jako první, Zygmunt trefil tyč. Třinec kontroval šancí Adámka a dvěma průniky Kurovského, ale brankář Godla odolal. Stejně tak si jeho protějšek Mazanec poradil se střelou Demela v přečíslení čtyři na dva, nicméně na švih Kudrny ze 17. minuty zpoza levého kruhu byl už krátký.

"V první třetině jsme byli o krok pozadu. Soupeř si vytvořil spoustu šancí, každá jeho příležitost a kontakt s kotoučem v našem pásmu smrděl gólem," uznal domácí trenér Václav Varaďa.

Domácí přežili v úvodu prostřední části dvanáct sekund oslabení tří proti pěti a poté převzali iniciativu. Roman sice zblízka ještě nevyzrál na Godlu, ale v přesilové hře vyrovnal bez problémů Michal Kovařčík z dorážky Nestrašilovy střely. S hosty mohlo být hůře, Hrňa v sólovém úniku ale jen zazvonil na tyč. Na druhé straně vychytal Mazanec Hübla a poté i Jarůška v přečíslení dva na jednoho.

"První třetinu jsme hráli poměrně slušně. Měli jsme i šance, bohužel jsme dali jen jeden gól. Ve druhé byl Třinec lepší a přehrával nás," hodnotil trenér Litvínova Vladimír Růžička.

Na začátku třetí třetiny zahodil gólovou šanci domácí Růžička. Elitní kanonýr střílel po ideálním pasu Romana do odkryté branky, ale nepřekonal už ležícího Godlu. Gólman Litvínova ustál se štěstím i závar po střele Vrány a poté se vyznamenal Mazanec, který kryl únik Jarůška. V dalším brejku neobelstil Vrána blafákem Goldu, hostující Chalupa zacinkal na brankovou konstrukci.

I když oba týmy dělilo před zápasem 27 bodů, tak se zdálo, že zápas půjde stejně jako v prvním vzájemném duelu v Třinci do prodloužení. To ale odmítl Doudera, který po vyhraném vhazování překvapil Godlu nahozením od levého mantinelu k bližší tyči. Při hře bez brankáře pojistil výhru lídra soutěže Nestrašil.

"Rozhodnout mohly obě strany. Ještě jsme třicet čtyřicet sekund před jejich gólem dali tyč. Pak jsme udělali nesmyslný icing a soupeř nám dal branku a konec si víceméně pohlídal," mrzelo Růžičku. "Utkání bylo vyrovnané a pro hosty je to kruté, zasloužili si bodovat," doplnil Varaďa.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. M. Kovařčík (Nestrašil, O. Kovařčík), 57. M. Doudera (M. Roman), 60. Nestrašil (Martin Růžička) - 17. Kudrna (Jarůšek, Stříteský). Rozhodčí: Kubičík, Šindel - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sestavy:

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Litvínov: Godla - Irving, Balinskis, Strejček, Hrbas, Stříteský, Demel, D. Kolář - P. Svoboda, Estephan, Chalupa - P. Zdráhal, V. Hübl, P. Straka - Jarůšek, Sukeľ, Kudrna - Jícha, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články