Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hübl: S Litvínovem můžeme zase porážet kohokoliv

Litvínov – Sezony Litvínova připomínají jízdu na horské dráze. Před dvěma lety získal mistrovský titul, loni se v nejvyšší soutěži zachraňoval. Letos se mu opět daří, vyhrál již páté utkání za sebou. Nezastavili ho ani obhajující mistři z Liberce, kteří padli 2:3 v prodloužení. I proto útočník Viktor Hübl věří, že tým z Mostecka může opět porážet i ty největší favority.

Sport
zdroj: ČT4

Do sezony Litvínovští vstoupili výhrou v Olomouci, pak sice přišly tři zápasy bez bodu, ale chytili se dvěma vítězstvími v nastavení a otřepali se i z následného debaklu v Brně 1:7. Výsledkem je ztráta jediného bodu z posledních pěti duelů.

"V úvodu sezony nám to moc nešlo, ale po třech porážkách v řadě jsme si k tomu něco řekli, něco změnili a nyní to funguje. Doufám, že můžeme porazit každého, tabulka je vyrovnaná, takže asi to tak bude. Nedá se koukat, zda se hraje proti tomu nebo tomu, musíme makat pořád naplno a snad se nám bude dařit stejně jako nyní," řekl Hübl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Liberec

Osmatřicetiletý ofenzivní lídr Vervy rozhodl zápas v čase 64:57, když v prodloužení využil přesilovku. Po kombinaci Richarda Nejezchleba a Františka Lukeše zakončoval do odkryté branky. "Nijak speciálně jsme se nedomlouvali, máme to nacvičené z tréninku, že nějakým takovýmto způsobem to hrajeme. Měl jsem štěstí, že se to tam otevřelo, puk se dostal až ke mně a já to už musel jen dát," popsal rozhodující okamžik.

Litvínov rozhodl zápas v početních výhodách, využil tři ze šesti. "Přesilové hry v hokeji rozhodují, když hrajete v oslabení, nedostanete se do tempa. Nám to ze začátku sezony nešlo, ale něco jsme si k tomu řekli, začali jsme více střílet a nyní nám to celkem jde. Věnujeme se tomu skoro na každém tréninku," podotkl Hübl.

Do závěrečné třetiny nahradil v jeho formaci s Lukešem Nejezchleb Josefa Stříbrného, který dal dva góly v minulém utkání proti Spartě. "Ríša byl zraněný, naskočil k nám Stříbrný a vyšlo mu to parádně. Trenéři to nechtěli měnit, ale v průběhu zápasu jsme neměli moc šancí, tak to trenéři promíchali a Ríšu tam vrátili. Dali jsme dvě branky, takže jsme spokojení," pochvaloval si Hübl obnovenou spolupráci s Nejezchlebem, který se v elitní formaci objevil už v druhé třetině při úspěšné přesilovce.

Pochvaloval si, že při marodce v týmu dokážou zraněné opory nahradit mladíci a posily z prvoligového Mostu. "Ono je jednodušší pro ty nové kluky, když naskočí do rozjetého vlaku, když se daří, než když je mužstvo v křeči. Pomůžeme si jeden druhému. Minule vylétl Stříbrný, dnes naskočil do obrany Strejček, který se to dozvěděl asi dnes před utkáním, a hrál výborně," dodal Hübl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články