Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hruška vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. "Jsem rád, že to je v Chomutově," řekl.

Chomutov – Jen tři extraligová kola stačila Davidu Hruškovi k tomu, aby jako dvaašedesátý hráč v pořadí vstoupil do Klubu hokejových střelců. Po trefě v Pardubicích přidal dvě branky v zápase se Spartou a po zápase se dočkal ovací vestoje. Úplně sám si je ale na ledě užívat nechtěl. Byl ale rád, že jubilejní trefy dosáhl v Chomutově. "Kvůli fanouškům, kteří tady jsou," řekl po utkání, v jehož závěru sklidil od zaplněné haly potlesk vestoje. "Je tady i výborný majitel a tým šlape přesně tak, jak má."

Radující se chomutovští hokejisté
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

"Hrajeme jako mančaft a ne jako jednotlivci, takže být při děkovačce na ledě sám, to mě ani nenapadlo," řekl Hruška jasně po zápase, který piráti vyhráli 7:5. Poprvé se Hruška v zápase trefil v polovině zápasu, ve třetí třetině nastřelil z bekhendu tyčku. Jubilejní trefy se nakonec dočkal pouhých pět sekund před koncem do prázdné branky, puk mu nezištně naservíroval Radek Duda. "Je mi jedno, že to bylo do prázdné branky, a ne gólmanovi," usmíval se. "Chtěl jsem to mít hlavně co nejdřív za sebou, což se mi povedlo," vysvětloval.

Hrušku potěšilo i to, že Chomutov divoký zápas proti Spartě i vyhrál. "Dneska to bylo hodně vydřené, o to víc mě to těší. Máme ale v obraně veliká okna, která musíme odstranit. Zaplaťpánbůh ale za to, že jsme zároveň i hodně silní v útoku a dáváme i góly," hodnotil ofenzívu Chomutova, který po třech kolech nastřílel soupeřům nejvíc branek ze všech týmu, celkem třináct.

Na jubilejní branku Hruškovi přihrál Radek Duda, který se do Chomutova vrátil po krachu svého angažmá v Ženevě. "Před zápasem jsem se s Davidem bavil a ptal jsem se, kolik mu jich schází," vykládal navrátilec Duda. "Když řekl, že dvě branky, tak jsem si vzal do hlavy, že pokud s ním budu na ledě, budu ho hledat. David je jeden z důvodů, proč jsem sem přišel. To je typ hráče, se kterým můžu hrát i poslepu," řekl Duda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Piráti Chomutov - Sparta

Sám Duda si v zápase připsal dva kanadské body, se svým výkonem ale spokojený nebyl. "Musím se sebou něco udělat, tohle nemělo s hokejem nic společného. Čtrnáct dní jsem nehrál, do toho pořád cestoval," zlobil se sám na sebe. "Těší mě, že máme tři body, ale osobně ze svého výkonu nemám dobrý pocit."

Duda, který měl novou sezonu odehrát ve švýcarské Ženevě, v Chomutově podepsal jednoletou smlouvu ve středu, vrátil se tak do týmu, kde strávil sezonu 2010/11. "Partu znám, s většinou jsem tady hrál. To, že jsem tady rok nebyl, vůbec nevadí. Věděl jsem, kam jdu, do čeho jdu, kluky znám, oni znají mě. V tom není žádný problém," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články