Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hrubec o Krajíčkově kolapsu: Máloco mě rozhodí, ale tady musel hokej stranou

Čtvrtou nulou v sezoně ozdobil své vystoupení na ledě předposledního Chomutova Šimon Hrubec, brankář Třince, který potvrdil pozici lídra extraligy výhrou 4:0. Sedmadvacetiletá opora Ocelářů ale především přivítala zprávu, že by kapitán Lukáš Krajíček, jenž v úvodu třetí třetiny opustil led na nosítkách, měl být v pořádku.

Třinecký obránce Lukáš Krajíček v péči lékařů
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Chtěl bych vyzdvihnout tým, protože takhle odehrát zápas na tři lajny, to je skvělé. Třetí třetina byla obraz toho, že jsme si výhru opravdu zasloužili. Kluci zblokovali rány od Vantucha, Valacha nebo Janka. Do takových ran padali a blokovali mi je. To je ten důvod, proč odvážíme body a nedostali jsme gól," řekl Hrubec, který si připsal 31 úspěšných zákroků.

Zůstal soustředěný, přestože ho zasáhlo zranění kapitána Krajíčka, který se bez cizího přičinění skácel na led u mantinelu a byl odvezen na nosítkách.

"Máloco mě rozhodí, abych vyjel ze své bubliny v brankovišti. Když jsem viděl, jak tam leží náš kapitán, můj skvělý kamarád, a neotevřel oči, říkal jsem si, že hokej musí jít stranou. Tady jde o zdraví. Šel jsem se rychle podívat, jak na tom je. Měl dobře nakoupeno," prohlásil sklesle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Třinec

Tiskový mluvčí Ocelářů Radim Sajbot měl o Krajíčkově stavu příznivé zprávy. "Je na vyšetření v chomutovské nemocnici. Komunikuje, otevřel oči, hýbe končetinami a mohlo by to být relativně v klidu. V nemocnici se dozvíme přesnou příčinu," řekl Sajbot. "Jsem strašně rád, že je v pohodě," oddechl si Hrubec.

Vypadá to, že se nakonec budou muset Třinečtí obejít bez svého kapitána tři až čtyři týdny.

Třinečtí si v utkání s Chomutovem nenechali výhru vzít, takže v čele tabulky unikli na rozdíl tří bodů druhému Liberci. "Pro diváky a pro novináře je to zajímavé, jak kdo lítá nahoru nebo kdo s kým hraje. Mě osobně zajímá až play-off," uvedl Hrubec.

"Samozřejmě je lepší být nahoře a mít relativní klid, ale pak stejně přijde play-off a celá základní část je jenom o tom udělat si dobrou výchozí pozici a získat domácí hřiště. To se nám asi daří," liboval si brankář, který se těší na novou posilu ze Sparty Petra Vránu. Ten přišel výměnou za útočníka Robertse Bukartse.

"Já mám hroznou radost. To je výměna roku. Je to skvělá zpráva. Všichni v šatně jsme nadšení, že se něco takového povedlo. Myslím si, že nám hodně pomůže. Těším se na něj, rád ho poznám. Byli jsme soupeři. Když jsem hrál proti Spartě, vždycky jsem věděl, že si na něj musíme dát pozor. Je strašně těžké takového hráče chytat a já jsem rád, že ho mám na své straně a už mi snad góly dávat nebude," dodal Hrubec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články