Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hrňa "vystoupil ze tmy" a prostřílel se do čela kanonýrů

Třinec - Extraligovým kanonýrům po nedělním 37. kole opět vévodí Erik Hrňa. Třinecký útočník dvěma góly pomohl k obratu proti Slavii a v čele pořadí střelců s 22 brankami znovu předstihl pardubického Petra Sýkoru. Navzdory dvěma trefám Hrňa výkon své útočné formace skoro až hanil. "Naše lajna nebyla nějak aktivní a neprosazovali jsme se, až na ty dva góly. To byly dva světlé okamžiky, jinak byla tma. Tentokrát budu sypat kritiku na naši lajnu, nebo spíše na sebe, ať do toho netahám kluky," namířil Hrňa kritiku do vlastních řad.

Erik Hrňa
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Kouč Jiří Kalous se už v průběhu úvodní dvacetiminutovky první útok pokusil oživit přehozením Lukáše Žejdla za Jakuba Klepiše a jeho tah přinesl své ovoce v druhém dějství, kdy se dvakrát trefil Hrňa. "Trenér viděl, že se nám nedaří, proto se to snažil prohodit. Ale celkově to dnes ze strany našeho útoku nebylo ono," řekl Hrňa.

Šestadvacetiletý forvard si v této sezoně duely se Slavií musí vychutnávat. Ve čtyřech soubojích Pražanům nasázel pět gólů, jeden ještě v barvách Olomouce, kde zkraje ročníku hostoval. "Tak to ani nevím. Vím ale, že i minulé sezony jsem jim nějaké góly dával. Ale je mi to jedno, hlavně že to tam padá," prohlásil Hrňa.

Vedoucí tým extraligy se proti poslednímu celku rozehrál až ve druhé třetině. Za výkon v úvodu dostali Oceláři v kabině od trenérů vyhubováno. "Byl tam zvýšený hlas, že se máme trošku probrat, že to bylo laxní. První třetina byla tragická. Hrála jediná čtvrtá lajna, která nám moc pomohla gólem na 1:1 pět sekund před koncem. Pak jsme se zvedli, dali jsme nějaké góly a odskočili. Ale i potom jsme tam zase vytvářeli hrubky a zbytečnosti," uvedl Hrňa.

Je nám líto, video expirovalo.
Kanonýr Hrňa: Snažím se střílet z každé pozice

Třinec se po domluvě přestal věnovat přidržování puku v neúčelných kombinacích. Místo toho daleko častěji volil nahazování kotoučů na slávistickou bránu. "Jak říká Martin Adamský - není ranky, není branky. Musíme střílet, když se nedaří po kombinacích, ono se tam vždycky něco odrazí. Takhle to musíme hrát pořád," řekl Hrňa.

Přetahovanou s Petrem Sýkorou o trůn tabulky střelců prý vsetínský odchovanec nesleduje. "Já se na to nedívám. Spíše kluci mi říkají, jestli mě zase přeskočil. Já jsem rád, že mi to tam padá. Snažím se střílet ze všeho a mám štěstí," dodal Hrňa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články