Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hřebejk rozhodl v prodloužení o výhře Chomutova nad Libercem

Chomutov - Hokejisté Chomutova v 17. kole extraligy porazili Liberec 3:2 v prodloužení a potvrdili, že v nastaveném čase nebo v samostatných nájezdech se jim daří. Piráti díky gólu Štěpána Hřebejka 36 sekund před koncem prodloužení úspěšně zvládli šestý ze sedmi duelů, které se nerozhodly v normální hrací době.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný, a tak první příležitosti měly oba týmy až v osmé minutě. Nejdřív Víšek našel před bránou Kudrnu, ten ale trefil jenom brankáře Řehoře. Vzápětí na druhé straně Rýgl bombou prověřil Pavelce v bráně hostí, ten ale jeho střelu zázračně kryl.

Vedení se následně ujali domácí Piráti, když svůj premiérový gól v extralize vsítil výstavní ranou do levého horního rohu Pavelcovy brány Radek Hrabák. Padesát pět sekund před koncem první třetiny ale vyrovnal Galamboš, když se po střele Víška nejlépe orientoval před brankou domácích a překonal Řehoře.

Hosté byli aktivnější a obraz hry z první třetiny se přenesl i do druhého dějství. Hned v 22. minutě dostal hosty do vedení Bárta, když opět střelou po ledě z prostoru mezi kruhy po přesné přihrávce Vlacha překonal Řehoře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Liberec

Domácí se do šance dostali až v 33. minutě, když po chybě hostující obrany jel sám na Pavelce Duda, jenže Havíř mu šanci znemožnil držením hole. Rozhodčí ale vyloučil hostujícího obránce jenom na dvě minuty. Největší šanci na vyrovnání měl dvě minuty před koncem třetiny Kraft, ale z bezprostřední blízkosti nepřekonal Pavelce.

Piráti srovnali stav v 43. minutě při hře čtyři na čtyři, když obránce Palin přestřelil od modré vše, co mu stálo v cestě. Domácí se po vyrovnání dostali do tempa, byli aktivnější a Liberec se bránil s vypětím všech sil.

Velké příležitosti na střelení vedoucího gólu měli Frolík, Zálešák, Jurčina a Hřebejk, Pavelce ale nepřekonali. Na druhé straně zahrozil tři minuty před koncem třetí třetiny Dušek, Řehoř ale jeho střelu kryl. V 58. minutě se objevil před Pavelcem osamocený Hřebejk, ale ani on nebyl úspěšný. Chomutovský útočník se ale nakonec branky dočkal, v 65. minutě zápas rozhodl.

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodloužení (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Hrabák (Zálešák, Lušňák), 43. Palin (Kraft, Jurčina), 65. Hřebejk - 20. Galamboš (Víšek, Šmíd), 22. Bárta (Roman Vlach, Šmíd). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Hejl, Lhotský. Vyloučení: 4:4, navíc Simmonds (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 4613.

Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Jurčina, Bartejs, Rutta, Mrázek, Rýgl, Lučka - Michael Frolík, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Duda, M. Procházka - Lušňák, Zálešák, Hrabák - Jíra, Sikora, Hromas. Trenéři: J. Doležal st. a Antonik.

Liberec: Pavelec - Čutta, Šmíd, Havíř, Výtisk, Čakajík, Derner, D. Kajínek - Simmonds, P. Nedvěd, Filippi - Kudrna, Galamboš, Víšek - Bárta, Roman Vlach, Kica - Bulíř, Dušek. Trenéři: M. Jelínek a Pešán.

Jiří Doležal (Chomutov): "Stejně jako v posledním utkání jsme začali dobře, vedli jsme 1:0, v závěru první třetiny jsme to ale nezvládli a soupeř vyrovnal. Druhá třetina byla nejslabší z utkání, dostali jsme jeden gól a do třetí třetiny jsme sestavu museli zredukovat. Scénář v našich domácích zápasech je pořád stejný, hrajeme drama až do konce, ale zase se k nám štěstí přiklonilo."

Filip Pešán (Liberec): "Do utkání jsme vstoupili s poctivou defenzivou a plnili jsme příkazy, které jsme si stanovili. Do půlky zápasu jsme měli šancí na tři zápasy dopředu, ale nepodařilo se nám překonat domácího Řehoře. V závěru jsme byli zbytečně pasivní a zatažení, co vyústilo i v branku v prodloužení."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články