Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Hrdina derby Krenželok: Se Spartou je to vždycky jako v play-off

Praha - I počtvrté v sezoně dokázala Slavia ovládnout pražské derby. V holešovické areně sice ztratila dvoubrankové vedení, vítězství za dva body jí nakonec vystřelil Lukáš Krenželok, který dvanáct sekund před koncem prodloužení tečoval střelu Michala Kempného od modré čáry.

Krenželok tak ve vzájemných zápasech skóroval podruhé za sebou. "V minulé sezoně mi to šlo na Spartu lépe," naoko si posteskl devětadvacetiletý útočník. "Ale je jedno, zda se daří mně, nebo někomu jinému. Důležitější je sbírat body a pojistit si nejlepší šestku," řekl.

Zatímco v předchozích duelech to byla Sparta, která ztrácela dvougólový náskok, tentokrát se role vyměnily. "Co jsme si po vyrovnání říkali? Že nesmíme mít strach a musíme se snažit chodit dopředu. Vyplatilo se," uvedl Krenželok, který chvíli před rozhodující trefou na Pincovi ještě ztroskotal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Slavia

"Se Spartou je to vždy stejné. Jako by to byl jiný zápas, skoro jako v play-off. Hlídá se obrana, hraje se dozadu. Bojuje se a padá málo branek," všiml si slávistický útočník. Tým z Edenu se díky další výhře posunul v neúplné tabulce na druhé místo za Plzeň. Do konce základní části zbývá Slavii sehrát ještě pět zápasů. Sparta je pátá. Teoreticky by se tak oba týmy mohly utkat ve čtvrtfinále.

"Je jedno, koho dostaneme. Play-off je jiná liga," upozornil Krenželok. Série se Spartou by podle něj byla zajímavá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články