Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hrával za Liberec, ale po návratu Pyrochta zvolil Kometu. Věřím, že se mi tu bude dařit, hlásí

V zámoří to bylo pro něj trápení a nemohl se prosadit do NHL. A tak se obránce Filip Pyrochta vrací do extraligy. Nikoliv však do Liberce, kde dvaadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru dříve působil, ale do Komety Brno. Před rokem podepsal smlouvu s Nashvillem, spíš však hrával v nižších soutěžích AHL a ECHL.

Obránce Filip Pyrochta v dresu národního týmu
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Filipa sledujeme dlouho, je to talentovaný top bek s velkou budoucností. Jsem rád, že jsme se dohodli na víceleté smlouvě. Věřím, že potvrdí nejen své kvality a předpoklady, které má, ale že mu Kometa pomůže ke sportovnímu růstu tak, aby se jednou vrátil do NHL," uvedl majitel Komety Libor Zábranský.

Pyrochta je odchovancem Třebíče, do Liberce odešel již v mládežnickém věku. V extralize doposud odehrál 106 zápasů, ve kterých vstřelil pět branek a přidal 22 asistencí.

"Věřím, že se mi bude dařit. Musím zamakat v letní přípravě a od toho se bude všechno odvíjet. V kabině se postupně seznamuju, pár kluků jsem už viděl. Další uvidím později," uvedl Pyrochta, který v seniorském národním týmu odehrál 12 zápasů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články