Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hráli jsme zodpovědně, byli jsme lepším týmem, měl po druhém zápase jasno Vrána

Veliké drama přinesl druhý zápas čtvrtfinálové série play-off mezi Třincem a Vítkovicemi. Oceláři měli problém s koncovkou, a ačkoliv šli ve 40. minutě do vedení, málem se prodlužovalo. Utkání nakonec rozhodl po šťastném odrazu Petr Vrána. Obhájci tak sérii vedou 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále Třinec - Vítkovice

"Super vítězství," uvedl Vrána v pozápasovém rozhovoru. "Měli jsme velký tlak. Jejich gólman (Aleš Stezka) zachytal skvěle, dobře bránili. My jsme nevyužili své šance, často to skákalo kolem brankoviště, bohužel jsme se neprosadili. Šťastným odrazem se dostali do hry na 1:1 a zaplaťpánbůh, že jsme dali druhý gól, protože jsme byli lepším týmem. Hráli jsme zodpovědně a moc by nás mrzelo, kdyby to nedopadlo."

Třinec šel poprvé do vedení ve 40. minutě po učebnicové kombinaci v přesilové hře, kterou zakončil Nestrašil. Vítkovice vyrovnaly v 50. minutě. Gólman Kacetl vyjel za branku pro nahozený puk, který se ale odrazil od plexi mezi kruhy, a Flick zakončil do prázdné. "Smolný odraz, to se někdy stává. Nečekal to, možná vyjel o něco dříve. Určitě byl hodně rád, že jsme dali druhý gól a urvali to," komentoval Vrána vyrovnání.

Zodpovědná obrana

Třinec vyhrál úvodní duel 3:0, ale dlouho se v obou zápasech čekalo na první gól. Vždy padl až po třicáté minutě. "Obrany jsou zodpovědné, ale měli jsme v některých momentech i trochu smůlu, že se nám to neodrazilo trochu jinak. Oba gólmani chytají výborně a obrany hodně blokují střely," vysvětlil.

Oceláři vstřelili obě branky z předbrankového prostoru. Aby tam chodili, si ale nezdůrazňují. "To je automatická věc, to k play-off patří. Není moc přesilovek, protože rozhodčí to hodně nechávají hrát. Některé góly proto nejsou moc hezké, je to o důrazu před brankou a zakončení," podotkl Vrána. V zápase využily oba týmy svou jedinou přesilovou hru v zápase.

Vítkovice hrály sedmý zápas v deseti dnech, ale vypadalo to, že se náročný program na jejich hře nepodepisuje. "Je to play-off, tam se každý vyhecuje. Každý do toho dá poslední kousek energie. Vítkovice nám nedaly nic zadarmo a nebude to nic jednoduchého ani příště. To potvrdily oba zápasy, tahalo se to o gól. Budou teď dva dny volna, odpočinou si. Ještě nás čeká boj. Pro nás je ale super, že máme dva body," řekl Vrána.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články