Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Hradečtí dotahovali vedení Sparty, ale Sobotka rozhodl v prodloužení

Hokejisté Sparty potvrdili, že jsou v laufu. I v Hradci Králové stále vedli, ale domácí hráči vždy dokázali vyrovnat. Zápas se tak řešil až v prodloužení, v němž domácí zvolili hru bez gólmana s jedním hráčem navíc v poli, což se jim ale nevyplatilo a Sobotka rozhodl o výhře hostů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Sparta

Ačkoli gól dlouho nepadl, šance měly už od úvodu oba celky. V první třetině se předháněli brankáři, kdo z nich předvede lepší zákrok. Pardubického Willa sice překonal litvínovský kapitán Sukeľ, když běžela 12. minuta, jenže jeho střelu zastavila tyčka.

Jako první slavilo až ve druhé části Dynamo, jenže radost mu sebrali rozhodčí, kteří si sporný gólový moment prohlédli na tabletu. Zblízka zakončoval Paulovič a puk na hraně brankoviště nedovoleně kopl do sítě Zohorna.

Kopnutí, tentokrát do ležícího Šaldy, mrzelo hosty i chvíli nato. Útočníka Kousala rozhodčí vyloučili do konce zápasu, i když jim vysvětloval, že se snažil vydolovat kotouč. Při odchodu do šatny vzteky bouchl hokejkou do mantinelu. Protože zároveň dostal menší trest litvínovský debutant Danielčák, hrálo se čtyři na čtyři.

A prostor lídr extraligy využil, Čerešňák z mezikruží prudkou ranou prostřelil brankáře Goldu. Vedení hostům vydrželo jen 146 vteřin, Kousalovo pětiminutové vyloučení ztrestal Abdul šikovně tečující ránu Zileho od modré čáry. Byl to první gól Vervy v sezoně do sítě Pardubic, potřeboval na něj 160 minut.

Vyrovnaný boj pokračoval i ve třetí třetině, na ledě se dál jiskřilo. Rozhodující gól zařídil necelých pět minut před sirénou před Godlou tečující Sedlák, který změnil směr Dvořákovy rány od modré čáry. Navrátilec z NHL Sedlák si v závěru šel sednout na trestnou lavici, domácí odvolali brankáře, ale ani přesilovka šesti proti čtyřem jim vyrovnání nevynesla. Pardubice porazily Litvínov zatím ve všech třech případech vždy o gól.

Mountfield Hradec Králové – HC Sparta Praha 3:4 v prodl. (1:2, 1:0, 1:1- 0:1)

Branky a nahrávky:

5. Lev (P. Marcel, M. Novák), 40. Lalancette (Perret), 59. Jergl (Cingeľ, Rosandič) - 3. M. Forman (Řepík), 10. Safin (Moravčík, Konečný), 52. G. Thorell (P. Kousal), 64. Sobotka (Kempný, R. Horák). Rozhodčí: Hejduk, Stano (SR) - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:3, navíc Perret - Jandus oba 5 min. Bez využití. Diváci: 5188.

Hradec Králové: J. Růžička - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Kevin Klíma, Cingeľ, Eberle - Jergl, Lalancette, Perret - M. Novák, Lev, R. Pavlík - K. Lang, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Sparta: Jakub Kovář (7. Kořenář) - Mikliš, Kempný, M. Jandus, Němeček, T. Tomek, Moravčík, Polášek - Řepík, Sobotka, M. Forman - P. Kousal, R. Horák, Konečný - Safin, D. Vitouch, Buchtele - D. Kaše, G. Thorell, Hauser. Trenér: Wallson.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články