Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradečtí chtějí vrátit sérii do Mladé Boleslavi. Pořád to není konec, říká Lev k nepříznivému stavu

Mladá Boleslav má první šanci zajistit si nečekaný postup do semifinále play-off extraligy na úkor majitele Prezidentského poháru z Hradce Králové. Středočeši vedou nad vítězem základní části už 3:1 na zápasy a mají tři pokusy k dokonání dosud největšího překvapení ve vyřazovacích bojích. Východočeši si naopak již další zaváhání nemohou dovolit, porážka znamená pro ambiciózní klub konec sezony. Přímý přenos utkání Hradec Králové – Mladá Boleslav sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 17:00.

Hradec Králové vstoupil do čtvrtfinále výhrou v prvním utkání, ale poté doma prohrál a následně nezvládl ani jeden duel na stadionu Mladé Boleslavi. Nejprve padl po nájezdech, poté gólem v prodloužení.

"Jsme na sebe naštvaní, zklamaní, ale pořád to není konec. Série je vyrovnaná a další duel musíme překlopit na svoji stranu. Musíme jít krok po kroku a věřit," řekl útočník Jakub Lev po čtvrtečním nezdaru. "Je konec sezony, tady už se nic natrénovat nedá za dva dny. Pro nás je to jen o tom dávat góly, hrát jednoduše a nedělat chyby," podotkl Lev.

Podobně to vidí i obránce Filip Pavlík. "Nevěšíme hlavy, jedeme domů a jedeme vyhrát zápas. Sil máme hodně, jsme dobře trénovaní," podotkl devětadvacetiletý bek. "Přestože jsme hrozně zklamaní, tak je to pořád 3:1 a není konec. Věřím, že ještě sérii vrátíme do Boleslavi," dodal trenér Tomáš Martinec.

Mladá Boleslav obsadila v základní části až jedenácté místo a získala o 40 bodů méně, teď je ale na koni. Bruslaři vyhráli tři zápasy v řadě a věří, že dokáží uspět i počtvrté. "Máme to výborně rozehrané, jsme za to rádi, ale musíme udělat poslední krok. A uděláme vše pro to, abychom jej udělali co nejdříve," řekl útočník Jan Eberle, který pátým gólem v play-off rozhodl čtvrteční utkání.

Bruslaři si ale dobře uvědomují, že je čeká těžké utkání. "Říká se, že poslední krok je nejtěžší. Musíme zůstat nohama na zemi, všechny zápasy byly hrozně vyrovnané. Nebylo to tak, že bychom Hradec přehrávali. Když půjdeme do zápasu stejně nastavení jako do předešlých, tak budeme mít velkou šanci. Hlavně ale nesmíme létat v oblacích," uvedl útočník Ondřej Najman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články