Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hradec zdolal liberecké Tygry v prodloužení, rozhodl vlastní gól

Hokejisté Hradce Králové porazili v prvním zápase čtvrtfinále play-off extraligy soupeře z Liberce 3:2 v prodloužení a ujali se vedení v sérii 1:0. Utkání rozhodl v 63. minutě útočník Lukáš Vopelka, jehož střelu si do branky srazil obránce Ladislav Šmíd. Série hraná na čtyři výhry pokračuje v pátek opět v Hradci Králové. Přímý přenos 2. čtvrtfinálového utkání Hradec Králové - Liberec vysílá v pátek živě od 17:00 ČT sport a web ctsport.cz. 

Radost hradeckých hokejistů
zdroj: ČT4

Do první šance se dostal již ve 2. minutě domácí Berger, na Willa však nevyzrál. O pár vteřin později již vedli hosté, když se do brejku dostal Kvapil a s jistotou překonal Rybára. Následně měli Tygři další příležitosti, druhý gól ale nepřidali.

I díky tomu mohli Východočeši vyrovnat. V 6. minutě propadla Vydareného střela ke Koukalovi, který nezaváhal. Následně mohl domácí mužstvo posunout do vedení osamocený Smoleňák, ze slibné pozice ale nezamířil přesně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. čtvrtfinále Hradec Králové - Liberec

V závěru první třetiny se individuálně neprosadil ani Kukumberg. Úvod druhé části patřil Hradci Králové. Cingel sice v koncovce ve 22. minutě neuspěl, ale poté byl vyloučen Redenbach a následně i Vlach a domácí v přesilovce skórovali. Krátkou výhodu pět na tři sice nevyužili, v pokračující klasické přesilovce ale již Cingel Willa prostřelil.

Mountfield měl drtivou převahu, další gól ale nepřidal a brzy toho litoval. Ve 34. minutě byl vyloučen Červený a Kvapil vyrovnal. Na začátku třetí dvacetiminutovky měl Hradec opět dvakrát početní výhodu, Liberec však pozorně bránil a Will nemusel řešit žádnou složitou situaci. Hosté kontrovali šancemi Filippiho a Kvapila, ale ani ty gólem neskončily.

V 52. minutě chybovali domácí hráči v rozehrávce a Bednář zastavil Jelínka jen faulem. Liberecký útočník ale trestné střílení neproměnil. Východočeši se následně snažili rozhodnout, v normální hrací době se však neprosadili, a utkání se tak muselo prodlužovat. Hned v 61. minutě mohl rozhodnout Cingel, Willa ale nepřekonal. Podařilo se to však v čase 62:03 Vopelkovi, jehož střílenou přihrávku od mantinelu nešťastně srazil do liberecké branky Šmíd.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 1. zápas:

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0) Branky a nahrávky: 6. Koukal (Vydarený, Smoleňák), 25. Cingel (Smoleňák, Cibulskis), 63. Vopelka - 2. Kvapil (Bulíř, Jánošík), 35. Kvapil (Pyrochta, Filippi). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Pešek, D. Hynek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 6448. Stav série: 1:0.

Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený - Smoleňák, Koukal, Červený - Bednář, Kukumberg, Cingel - Köhler, Dragoun, Berger - Vopelka, Zigo, M. Látal. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Maier, Šmíd, Jánošík, Derner - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Ordoš - Bulíř, Filippi, Kvapil - Lakatoš, J. Vlach, Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Hlasy trenérů po prvním zápase čtvrtfinále play-off hokejové extraligy Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec:

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Bylo to vyrovnané utkání. Nevstoupili jsme do něj herně úplně špatně, ale Liberec rychle potrestal hned první naši chybu gólem. Bylo ale důležité, že jsme na něj stihli odpovědět ještě v první třetině. Ve druhé třetině jsme byli iniciativnější, ale nic jsme z toho nevytěžili. Začátek třetí části byl z naší strany špatný, protože jsme měli dvě přesilovky za sebou a neodehráli jsme je vůbec dobře. Tam se mohl zápas lámat. Pak jsme ale ubránili oslabení i my a Patrik Rybár chytil trestné střílení, což byl důležitý moment. Prodloužení jsme začali aktivně a hokejové štěstíčko se k nám přiklonilo. Byl to celkem kuriózní gól, který často nepadá. V hokeji ale občas padají a dnes rozhodl."

Filip Pešán (Liberec): "Čekali jsme vyrovnané utkání, což se potvrdilo. Myslím si, že celá série bude o malých detailech. Do utkání jsme vstoupili dobře, ve druhé třetině jsme byli neustále ve čtyřech a domácí díky tomu mohli převzít iniciativu. Nakoplo je to a byli aktivnější. My jsme nakonec vyrovnali a utkání šlo do prodloužení, ve kterém stálo kousek hokejového štěstí na straně domácích. Je pro mě ale trošku ku podivu, jak dokážou stodvacetikiloví hráči domácích padat v soubojích, to mě na utkání trošku mrzí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články