Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Hradec vyhrál popáté v řadě venku, tentokrát to odnesla Plzeň

V předehrávce 35. kola na ledě Plzně se lépe vedlo hokejistům Hradce Králové, kteří zvítězili 4:0 a připsali si pátou venkovní výhru v řadě. Dvěma góly se uvedl v barvách Mountfieldu útočník Jan Eberle, čerstvá posila z Mladé Boleslavi. Brankář Jan Růžička poprvé v sezoně udržel nulu. Třemi asistencemi zazářil slovenský forvard Lukáš Cingeľ.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Hradec králové

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a již ve druhé minutě musel gólman Svoboda zasáhnout proti bekhendu Lalancettea z bezprostřední blízkosti. Absencemi sužovaní domácí se soustředili především na defenzivu a lépe kombinující soupeř znovu zahrozil ve 13. minutě, kdy nekrytý Filip Pavlík neuspěl střelou z mezikruží. Jenže vzápětí byl vyloučen Bitten a Jergl přesnou ranou bez přípravy z levého kruhu otevřel skóre. Zbytek první třetiny plné osobních soubojů se odehrával většinou ve středním pásmu.

Po pauze se Indiáni zlepšili směrem dopředu, ale ve 27. minutě po Mertlově akci Dvořák zblízka selhal v zakončení proti klečícímu Růžičkovi. Hradečtí využívali otevřené hry soupeře k brejkům, Lev však po polovině utkání neprostřelil v dobré pozici Svobodu. Ve 37. minutě zaváhal při rozehrávce Kaňák a po nahození Jergla se dorážkou prosadil Perret. O pouhých 58 sekund později navíc Eberle zvýšil po průniku z levé strany již na 3:0.

Domácí nedokázali přes bombu Kodýtka z mezikruží zareagovat ani v přesilové hře rozdělené přestávkou a hosté v závěrečné dvacetiminutovce v poklidu drželi bezpečný náskok. Indiáni už na zvrat neměli síly a naopak hlavně první útočná formace Východočechů držela kotouč v útočné třetině. Proti šanci Lalancettea v 54. minutě ještě Svoboda zasáhl, ale o dvě minuty později tečí Cingeľova nahození upravil na konečných 4:0 svým druhým gólem Eberle, který v Plzni působil v letech 2018 až 2021.

Plzeň – Hradec Králové 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Jergl (McCormack, Cingeľ), 37. Perret (Jergl), 38. Eberle (Cingeľ), 56. Eberle (Cingeľ, Lev). Rozhodčí: Kika, Sýkora - Brejcha, Komárek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 4192.

Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Kvasnička, L. Kaňák, Houdek, Piskáček, Malák - Hrabík, Kodýtek, Schleiss - M. Lang, Holešinský, Slanina - Rekonen, Mertl, A. Dvořák - Adamec, Bitten, Dáňa. Trenér: Kořínek.

Hradec Králové: J. Růžička - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Lev, Cingeľ, Eberle - Pilař, Kevin Klíma, R. Pavlík - Jergl, Lalancette, Perret - Z. Doležal, Štohanzl, P. Moravec. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články