Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hradec vyhrál poosmé z devíti zápasů, porazil Boleslav

Mladá Boleslav - Hradec Králové zvítězil poosmé z posledních devíti zápasů, když udolal Mladou Boleslav na jejím hřišti 2:1 a upevnil si tak pátou pozici. Asistenci a vítězný gól si připsal obránce Zdeněk Čáp. Bruslařský klub neuspěl poprvé po předchozích třech duelech s plným bodovým ziskem a jeho náskok na desátém místě před jedenáctým Libercem se snížil na čtyři body.

Utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V souboji týmů s výbornou formou, o které svědčí sedm výher z minulých osmi utkání Mladé Boleslavi i Hradce Králové, se Mountfield musel obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Mertla. Do sestavy domácích se po jednozápasové absenci vrátil kapitán Výborný a Středočeši začali tradičním náporem. Nebezpečně střílel především ve čtvrté minutě Klimenta, ale jeho ránu z levého kruhu Kacetl u přední tyče zneškodnil.

Hradečtí hráči se postupně přizpůsobovali boleslavskému tempu a po polovině třetiny začali soupeře mírně přehrávat. Krátce po ubráněném oslabení navíc Východočeši sami dostali výhodu přesilovky a zatlačili domácí tým. Když už se vyloučený Ovčačík minutu a půl před koncem první třetiny vracel na led, po zblokované střele Čápa pohotově vypálil Dej a Růžička se proti střele z pravého kruhu nestihl přesunout.


Hradecké vedení 1:0 vydrželo do 24. minuty. Domácí hráli druhou přesilovku, Ovčačík napřáhl před pravým kruhem a jeho ránu tečoval do brány Klimenta. Po slabší pasáži hry před polovinou zápasu znovu týmy zvýšily tempo v nerovnoměrných počtech hráčů. Hradec sice nepotrestal faul Kočího a domácí se neprosadili při trestu Troligy, ale zvláště v závěru druhé třetiny měl Pabiška blízko ke druhému boleslavskému gólu.

Třetí třetina byla hodně vyrovnaná. Oba týmy se obtížně dostávaly do střeleckých pozic a vyložených šancí ubylo. Rozdílový gól padl až v 56. minutě. Domácí byli nedůrazní v obranném pásmu, puk doklouzal k modré čáře k Čápovi a mladý hradecký obránce k asistenci z první třetiny přidal vítězný gól. Tvrdou střelou propálil Růžičku, který měl zakrytý výhled. Mladoboleslavští v závěru zkusili hru v šesti bez brankáře, ale vyrovnat už nedokázali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Klimenta (Ovčačík, Robar) - 19. Dej (Čáp), 56. Čáp. Rozhodčí: Hejduk, Šindler - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4150. ¨

Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Ovčačík, Robar, Kočí, Holub, Trška, R. Čermák - M. Látal, Musil, Klimenta - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, Pabiška - Pacovský, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Hradec Králové: Kacetl - Dietz, Jank, Plášil, Čáp, Pláněk, Piegl - Skokan, T. Knotek, Šimánek - Dej, Kukumberg, Vantuch - Švagrovský, Tvrdík, Červený - Valcourt, Troliga, P. Beránek. Trenéři: Draisaitl a Kučera. 

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Věděli jsme, jak soupeř hraje, ale přesto jsme nedokázali přijít na nějaký lepší recept, jak na něj. Nevypracovali jsme si žádné velké gólové šance, ačkoliv si myslím, že pohybem jsme Hradci dělali problémy. Bohužel do prostoru před brankou jsme se tlačili těžko. V průběhu zápasu odstoupili Výborný s Mikulíkem. To není výmluva, ale faktem je, že se nám do třetí třetiny rozpadla hra a hosté toho dokázali využít. I tak si ale myslím, že nějaké dělení bodů klidně být mohlo. Soupeř by ke konci lepší a měl víc ze hry."
Peter Draisaitl (
Hradec Králové): "Jeli jsme do Boleslavi s vědomím, že domácí hrají poslední týdny výborně, a že budeme potřebovat stabilní výkon hlavně v obraně. Myslím, že se nám to podařilo, po celých šedesát minut jsme měli relativně dobrou kontrolu nad zápasem. Tu ale měli i domácí, dlouho to bylo 1:1 a uznávám, že to možná měla být remíza. My jsme každopádně dokázali přidat jednu povedenou akci navíc, byť v tom bylo i hodně štěstí. Za tři body jsme velmi rádi." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články