Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hradec uspěl ve Varech a veze si všechny body domů. Dvakrát se trefil Lalancette

Karlovy Vary čekají na první body v nové sezoně dál. Energie nestačila ve 2. kole extraligy na Hradec Králové, se kterým padla 2:3. O výhře hostů rozhodl dvěma góly Christophe Lalancette včetně vítězného zásahu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Hradec Králové

Po slavnostním úvodu utkání, kdy dosavadní majitel klubu Karel Holoubek předal symbolické vlastnické žezlo novému majoritnímu vlastníkovi Dušanu Šenkyplovi, začali aktivněji hosté z Hradce Králové.

Ve 3. minutě se puk po střele Smoleňáka odrazil od zadního mantinelu a připravený Lalancette neměl problém otevřít skóre zápasu. Domácí mohli vzápětí srovnat, ale gólovou příležitost Černocha výtečným zákrokem zlikvidoval Růžička. Na druhé straně po faulech Dlapy a Havlína dostali hráči Mountfieldu příležitost hrát 21 vteřin přesilovku pěti proti třem, druhý gól ale nepřidali.

Největší šanci domácích nevyužil v první třetině kapitán Vondráček, ve 14. minutě trefil jen tyč.

Rozháranou desetiminutovku druhé části ukončila v polovině zápasu bitka mezi Koblasou a Filipem Pavlíkem, za kterou oba obdrželi pětiminutový trest. Ve 31. minutě po přečíslení dvou na jednoho a Jiskrově nezištné přihrávce Redlich bombou od mantinelu srovnal průběžný stav zápasu.

Hosté si však o minutu později vzali vedení zpět, kdy se při vyloučení Rachůnka v předbrankovém prostoru objevil Smoleňák a nadvakrát protlačil puk za Lukešova záda. Domácí v obraném pásmu často chybovali a Lalancette toho ve 36. minutě využil k navýšení vedení Východočechů. Na branky bohaté druhé dějství ukončil ve 38. minutě prudkou střelou z pravého kruhu reprezentant Černoch a vrátil tak Energii opět na dostřel.

Závěrečná třetina se z obou stran již odehrála bez větších příležitostí a Hradec Králové si jistým výkonem v obraně a napadáním již na útočné modré čáře pohlídal jednobrankové vedení. Domácím se nepodařilo vyrovnat ani v power-play.

2. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Redlich (Jiskra), 38. Černoch (Kohout, Koblasa) - 3. Lalancette (Smoleňák, Ščerbak), 33. Smoleňák (Lev, Lalancette), 36. Lalancettem (Ščerbak, McCormack). Rozhodčí: M. Sýkora, Micka - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5, navíc Koblasa - F. Pavlík oba 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 3582.

Karlovy Vary: Lukeš - Plutnar, Bartejs, Dlapa, Bernad, Pulpán, Havlín, Rohan - Hladonik, Gríger, Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - Kofroň, Baláž, O. Beránek - Vondráček, Jiskra, Redlich. Trenér: Bruk.

Hradec Králové: J. Růžička - Blain, Kalina, F. Pavlík, Pilař, McCormack, Nedomlel, Jank - Jergl, Kevin Klima, Okuliar - Lev, Cingel, Štohanzl - Ščerbak, Lalancette, Smoleňák - Kelly Klima, Zachar, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články