Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hradec usiluje o druhou příčku, ale čeká ho povzbuzené Kladno. Třinec může jít do trháku

Hokejisté Třince budou mít v úterním utkání 18. extraligového kola příležitost vzdálit se nejbližšímu pronásledovateli Pardubicím. Zatímco Oceláři, kteří bodovali čtrnáctkrát po sobě, se představí v Litvínově, Dynamo si duel na ledě O2 areny proti domácí Spartě předehrálo již ve středu a slavilo výhru 2:1 po nájezdech. Třetí Hradec Králové vyzve Kladno a má možnost východočeského rivala přeskočit, Rytíři chtějí navázat na domácí úspěch proti Motoru. Přímý přenos duelu v Hradci Králové sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:40.

Obránci Hradce Králové zasahují před Jaromírem Jágrem
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Litvínov po dvou zápasech s plným ziskem prohrál 0:3 v Liberci a má co napravovat nejen výsledkově, ale i po stránce výkonu, který mužstvo předvedlo. "Nejsme v situaci, kdy si můžeme přijít jen tak zahrát. Musíme hrát, jako kdyby nám šlo o život, což jsem v Liberci postrádal," řekl trenér Vladimír Országh.

"Každý prohraný zápas je zklamání. V tabulce se navíc nacházíme v pozici, ve které být nechceme, tudíž potřebujeme body. Do každého dalšího utkání musíme jít s myšlenkou na bodový zisk. Tabulka je hodně vyrovnaná, takže zklamání bude po každém prohraném zápase," doplnil brankář Denis Godla.

Třinec odehrál o zápas méně než Pardubice, přesto má už nyní čtyři body k dobru. I díky tomu, že za poslední čtyři utkání Oceláři neztratili a vyhráli je s celkovým skóre 12:2. Před úřadujícími šampiony se musela naposledy sklonit Plzeň. "Bodů z Plzně si moc ceníme, je to pro nás důležitá vzpruha před úterním zápasem s Litvínovem. Byli jsme schopni ubránit přesilovky soupeře pět na tři, čímž jsme si hodně pomohli," uvedl trenér Václav Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Litvínov

Hradec Králové má na Pardubice dvoubodové manko, přestože Mountfield sehrál dokonce o dva zápasy méně. "Kladno je nepříjemné; má v týmu spoustu bojovníků doplněné o Plekance s Jágrem, kteří jsou rozdílovými hráči, šikovní na puku, umí to rozdat a zbývající kluci pak dávají po jejich přihrávkách góly. Oni jsou sice v nižších patrech tabulky, ale to neznamená, že něco podceníme. Nesmíme jim dát ani kousek ledu zadarmo," zdůraznil obránce Bohumil Jank.

Rytíři v neděli udolali České Budějovice a ukončili více než měsíční čekání na tříbodový zisk. Teď by si přáli vnést do svých výkonů trochu více stability. "Myslím, že to máme zatím jako na horské dráze nahoru dolů. Porazíme Třinec, Spartu, bodujeme v Pardubicích, pak ale přijdou zápasy, v nichž bychom měli vyhrávat - s týmy okolo nás, které potřebujeme dotáhnout - ale nejsme schopní to zvládnout. Chce to ty výkony ustálit, navazovat na ty dobré a sbírat co nejvíce bodů," prohlásil útočník Nicolas Hlava.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - České Budějovice

Hráči Liberce si v neděli prožili vítěznou radost teprve podruhé za posledních 12 startů. Úspěch touží potvrdit proti Karlovým Varům. "Je to sice hezké vyhrát jeden zápas, v naší situaci a s naším postavením ale potřebujeme těch zápasů vyhrát co nejvíce a udělat šňůru. Pak se můžeme bavit o tom, že se někam posuneme a budeme v těch patrech tabulky, kde si všichni z nás přejeme," řekl zkušený útočník Michal Birner.

Tým Energie má jen o bod navíc v porovnání s Bílými Tygry. "Mají tam nějakou krizi, to asi rozhodně. Pár zápasů v řadě prohráli, ale myslím si, že ta hráčská kvalita tam je pořád hodně vysoká. Vůbec se nemůžeme dívat na to, jestli se někomu nedaří. Liga je letos extrémně vyrovnaná, je jedno, ať hrajeme s kýmkoliv," uvedl na klubovém webu obránce Tomáš Havlín.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Vítkovice

Brno čeká zajímavá konfrontace s Mladou Boleslaví. Kometa se vrací na domácí led po dvou neúspěšných vystoupeních v Karlových Varech a ve Zlíně se shodným výsledkem 3:5. Spokojení s posledními výsledky nemohou být ani Středočeši, neboť za uplynulé tři zápasy dosáhli na jediný bod.

"Je pro mě někdy až frustrující, že nejsme schopni se vyvarovat chyb, co vždycky uděláme. Musíme si s tím poradit, mančaft je dobrý, ale někteří hráči už si musí hodně hluboko sáhnout do svědomí. Pokud chceme uspět, tak musíme mít čisté svědomí, že jsme pro to udělali maximum. A to teď ne všichni mají," zlobil se kouč brněnského týmu Jiří Kalous.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Brno

České Budějovice se proti Zlínu pokusí odčinit dva předchozí zápasy bez bodového zisku. Berani naopak výhrou nad Brnem utnuli sérii devíti porážek. "Musíme jít dál. Jsou další mraky zápasů, ale mrzí to hodně, protože každý bod je zlatý. Ale to je hokej. V úterý nás čeká Zlín a musíme se poučit z chyb, opakují se pořád dokola," řekl útočník Jiří Novotný.

Šestá Plzeň přivítá v souboji tabulkových sousedů Olomouc. Hanáci mají na Západočechy dvoubodovou ztrátu, ale odehráli o dva zápasy méně a jejich sebevědomí výrazně posílil i parádní nedělní obrat proti Spartě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy zápasu Olomouc - Sparta
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články