Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hradec slavil venku i podruhé, tentokrát v Litvínově

Po kanonádě z 1. kola v Českých Budějovicích si hokejisté Hradce Králové připsali další vítězství na ledě soupeře. V předehrávce 20. kola totiž loupili v Litvínově, kde uspěli výsledkem 4:2. Shodně dvěma body k tomu přispěli obránce Bohumil Jank a útočník Jakub Orsava.

Utkání Litvínov - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Východočeši se ujali vedení v 5. minutě. Po rychlém brejku se trefil z levého kruhu Radovan Pavlík. Litvínov, jehož čtvrteční soupeř z Vítkovic i původně dnešní z Brna jsou v karanténě kvůli nákaze koronavirem, nevyužil v úvodním dějství přesilovou hru při Koukalově trestu.

Vyrovnání se Verva dočkala po 48 sekundách druhé části. V přečíslení tří na dva Jarůšek nabil Zdráhalovi, který z pozice mezi kruhy překonal Mazance. Byla to pro něj první extraligová trefa v novém působišti po příchodu z Vítkovic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Hradec Králové

"Kdybychom vyhráli, tak by byla premiéra určitě lepší, ale myslím, že předvedená hra, až na nějaké úseky, nebyla špatná. Ale prohráli jsme, takže to nemůžu hodnotit pozitivně," podotkl Zdráhal.

Otočit stav mohl z dorážky Mahbod, ale ve 24. minutě udeřil opět Hradec. Po kombinaci Smoleňáka a Orsavy zamířil do odkryté branky obránce Jank. "Vypluli jsme tam sami dva a viděl jsem, jak mi tam Bobby najíždí, tak jsem mu to dal. Já to měl na bekhend, takže jsem ani zakončovat nechtěl," popsal situaci Orsava.

V čase 27:21 fauloval Štich v šanci Kellyho Klímu a nařízené trestné střílení proměnil Orsava, který prostřelil Godlu mezi betony. Snížit se nepodařilo Gerhátovi a následně domácí nevyužili ani tři přesilovky, přičemž první z nich zkrátil Balinskisův faul. Před druhou pauzou mohl zvýšit po spolupráci s Koukalem Radovan Pavlík.

V úvodu závěrečného dějství se Hradec Králové ubránil i při Smoleňákově vyloučení. Ve 45. minutě už se Litvínov dostal na dostřel. Na levé straně projel za obranu Východočechů Pospíšil a vyzrál na Mazance blafákem do bekhendu.

Godla si potom poradil s průnikem Kellyho Klímy a vleže zlikvidoval i Sklenářovu dorážku. O chvíli později neuspěl ani Radovan Pavlík. V polovině třetí třetiny se už prosadil Růžička a pojistil výhru. Po Pospíšilově akci mohl zdramatizovat závěr Lukeš, ale neuspěl. Těšně před konce při power play domácích těsně přestřelil prázdnou branku bekhendem Smoleňák.

"Odvážíme si důležité tři body. Jsme rádi, že nám první dva zápasy vyšly. K šesti bodům nám hodně pomohl Mazi (brankář Marek Mazanec). Je to důležité, ale přeci jen sezona je dlouhá, tedy doufáme, že bude," dodal Orsava.

Předehrávka 20. kola hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. P. Zdráhal (Jarůšek), 45. Pospíšil (F. Lukeš, Ščotka) - 5. R. Pavlík (Koukal, Jank), 24. Jank (Orsava, Smoleňák), 28. Orsava z trest. střílení, 51. V. Růžička ml. (Kelly Klíma, J. Sklenář). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Gerát, Zíka. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 1298 (omezený počet).

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Štich - P. Zdráhal, Mahbod, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - M. Látal, M. Hanzl, Petružálek - Zygmunt, Gerhát, Havelka. Trenér: Országh.

Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Hronek, Jank, Blain, Šalda, F. Pavlík, Pilař - Orsava, Cingel, Smoleňák - J. Sklenář, V. Růžička ml., Kelly Klíma - Perret, Kevin Klíma, Lev - R. Pavlík, Koukal, Jergl. Trenér: V. Růžička st.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články