Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hradec si poradil s Olomoucí, o vítězství rozhodl v druhé třetině

Olomouc - Hradecký Mountfield po vynucené pauze, způsobené chřipkovou epidemií, konečně zaznamenal první tři body. Na ledě Olomouce se mu podařilo vyhrát 4:1, a upevňuje si tak šestou pozici, která by znamenala přímý postup do play-off. 

Utkání Olomouc - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

První šanci duelu měli hned v prvním střídání hosté. Mertlovu přihrávku málem přeměnil v gól Kudrna. V defenzivní partii moc šancí k vidění nebylo. A když, tak je měli spíše hosté po chybách Hanáků v rozehrávce. V 15. minutě ujeli Východočeši do přečíslení ve dvou na jednoho, ránu Vantucha bez přípravy ovšem chytil gólman Vošvrda.

Druhou část začala Mora konečně 'tutovkou'. Marosz v brejku našel Ráce, ale jeho rána cestu mezi tyče nenašla a Cibák skončil při dorážce s pukem za brankou. Rác zazdil i další obrovskou šanci Hanáků ve 25. minutě po parádním pasu Cibáka - Kacetl jej podruhé vychytal.

Ve 27. minutě šli hosté kuriózně do vedení. Pilař nahodil puk na Vošvrdu, ten jej vyrážečkou poslal do Nedvídka a od něj se touš odrazil do branky. V polovině utkání měla Olomouc k dispozici přes minutu přesilovky pět na tři. Hanákům se ji podařilo využít, když po Lašově přihrávce uklidil puk pod horní tyč Herman. Ve 35. minutě našel za obranou Mory Vantuch Tomáše Knotka, ten však poskakující puk před Vošvrdou nezkrotil.

O dvě minuty později hosté využili přesilovku, když se tvrdou střelou prosadil Pospíšil a vrátil hosty znovu do vedení. Půl minuty před pauzou pak ujeli Hanákům Kudrna s Mertlem a ten do prázdné branky zvýšil na 1:3.

V úvodu třetí části mohl snížit Patera, Kacetl jeho dorážku včasným sražením betonů kryl. Z protiútoku pak hosté prakticky definitivně rozhodli zápas, když povedenou kombinaci zakončil do prázdné branky Dej po přihrávce Kukumberga.

Hanáci šli opět na zteč, ale Kacetl dnes chytal fantasticky. V brejku pak jel zase sám na Vošvrdu Nedvídek, tentokrát nedal. Olomouc se snažila dostat do zápasu v početní převaze, ale Herman před Kacetlem nezvedl dost vysoko kotouč. Mora nepřidala druhý gól ani po bombě Škůrka od modré čáry. Hanáci tlačili soupeře dál, ale na korekci výsledku už nedosáhli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Hradec Králové

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Herman (Laš, Majeský) - 27. Nedvídek (Pilař, Kopta), 37. Pospíšil (P. Mikuš, Pilař), 40. Mertl (Kudrna), 42. Dej (Kukumberg, Pospíšil). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Charvát, Skopal. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 4943.

Olomouc: Vošvrda - Majeský, Vyrůbalík, Skrbek, Staněk, Škůrek, Ondrušek - Rác, Marosz, Cibák - Zuzin, Patera, Buc - Pekr, Herman, Laš - T. Rachůnek, J. Knotek, Matai. Trenéři: Fiala a Dopita.

Hradec Králové: Kacetl - Vydarený, Dietz, Pilař, P. Mikuš, Vašíček, Pláněk - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Pospíšil - Vantuch, T. Knotek, Červený - P. Beránek, Nedvídek, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Petr Fiala (Olomouc): "Hosté byli lepší, měli více větších šancí než my. My jsme je měli až v závěru za stavu 1:4. Bojovnost jsem viděl až v poslední třetině. Musíme být aktivní a agresivní mnohem dříve. Možná jedinou šanci jsme měli za stavu 0:0, kterou měl Roman Rác, ale to ho Kacetl skvěle vychytal. Hráli jsme špatně přesilové hry, což v hokeji dnes rozhoduje. Dali jsme sice gól v pět na tři, ale při pět na čtyři máme potíže dostat se do pásma, ztrácíme tam půdu pod nohama. Pak nám dal Hradec dva góly z brejku, kdy nás rozebral. Musíme se nyní vrátit k nováčkovskému nadšení a zabojovat ve dvou důležitých duelech, které nás čekají v Karlových Varech a na Slavii."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Podle tabulky šlo o zápas dvou sousedů; hrálo se o šest bodů a všichni si to uvědomovali. Nebyli jsme celý zápas lepší, ale v podstatných pasážích ano. Olomouc je pro nás velmi nepříjemný soupeř. Chtěli jsme bodovat, to se nám povedlo. O to více jsme rádi, že to dnes tady vyšlo na plný počet. Olomouc nás u nás doma také jasně přehrála. My jsme je tady přehráli s respektem k soupeři, ale nelze v tom hledat něco zvláštního."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy