Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hradec si po Spartě brousí zuby i na Třinec

Praha – Hned čtyři zápasy 28. extraligového kola čekají večer na hokejového fanouška. Druhý Hradec dokázal naposledy porazit vedoucí Spartu a tentokrát hostí nebezpečný Třinec. Litvínov bude v Pardubicích usilovat o prodloužení vítězné série, která narostla na šest zápasů a ve zbývajících dvou duelech vyzvou Vítkovice Karlovy Vary a Zlín hostí Kladno. Přímý přenos utkání Hradec Králové – Třinec můžete sledovat na obrazovkách ČT sport a našem webu od 18:25, zápasem vás provedou Tomáš Jílek a David Pospíšil.

Utkání Třinec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovice – Karlovy Vary 17:00

Vítkovice si pro druhou půli základní části předsevzaly zlepšení domácích výsledků, v jejichž úspěšnosti jim dlouho patří předposlední místo. Páteční soupeř Ostravanů Karlovy Vary jsou zatím jedním ze čtyř týmů, které svěřenci Petera Oremuse v ČEZ Aréně dokázali zdolat v základní hrací době.

"Doma jsme poztráceli opravdu mnoho bodů, které nám chybí. Soupeře si nevyberete, ale proti Karlovým Varům bychom chtěli naplno bodovat. Vary jsou sice v tabulce dole, ale to nic nemění na tom, že mají kvalitní mužstvo, které je schopno kohokoliv porazit. Naším cílem je pokračovat v dobrém bruslení a agresivitě, jaké jsme předvedli v Třinci a v Plzni," řekl Oremus.

Karlovy Vary porazily v minulé sezoně Ostravany ve všech čtyřech případech, v první polovině tohoto ročníku byla ale bilance zcela opačná a ze dvou měření sil nevytěžila Energie ani bod. Tristní je i bilance posledních venkovních duelů Západočechů - za pět zápasů si z 15 možných připsali jen dva body a ve třech případech vůbec neskórovali.

 

Zlín – Kladno 17:30

Zlín sice trápí rozsáhlá marodka, trenér Rostislav Vlach se ale netají cílem navázat na poslední domácí vítězství nad Spartou a získat plný bodový zisk. "Doma si nemůžeme dovolit ztrácet body. Navíc máme Kladnu oplácet dvě prohry v této sezoně. Tyto zápasy nám nesedly. Jednou jsme prohráli po nájezdech a jednou v prodloužení. Také tentokrát očekávám vyrovnaný souboj," řekl zlínský kouč.

Kladno po třech zápasech bez bodového zisku zabralo proti Slavii a vyhrálo 3:1. "Myslím, že pokud předvedeme stejný výkon jako proti Slavii, máme šanci uspět. Slavia hodně zahušťuje střední pásmo, ale my jsme hráli jednoduše, házeli si puky k nim, pak za tím šli a vybojovali si je. Je to cesta, jak Zlín porazit," řekl pro klubový web zkušený útočník Jan Hlaváč.

Sport
zdroj: ČT4

Pardubice – Litvínov 18:00

Pardubice v posledních dvou zápasech nebodovaly, navíc pokaždé inkasovaly po pěti brankách. "Naposledy v Brně jsme ale sami dali čtyři góly, bylo tam dost bruslení. A i když se nám nelíbilo pár věcí, hlavně některé chyby v obraně, bylo tam dost pozitiv," řekl kouč Zdeněk Venera.

Litvínov kromě vítězné série už 135 minut a 41 sekund neinkasoval. Vyšplhal na desátou příčku a od šesté, poslední, která zajišťuje přímý postup do play-off, ho dělí už jen pět bodů. "Na to ale vůbec nehledíme a dál chceme trpělivě sbírat bod po bodu. Pardubice mají výborné mužstvo a jsou favoritem. U nás hrály dobře, nám k výhře (5:1) pomohlo štěstí," řekl asistent trenéra Miloslav Hořava.

 

Hradec Králové – Třinec 18:25

Hradec Králové dokázal na třetí pokus v sezoně zabodovat proti vedoucí Spartě a hned z toho byla cenná výhra 2:1 na samostatné nájezdy, kterou si z Prahy odvezl. Nyní čeká Východočechy Třinec, tým s podobnou ofenzivní silou. "Každý tým má svou vlastní hru a Třinec není Sparta, ale tu sílu v útoku má samozřejmě velkou," připustil kouč Peter Draisaitl.

Nechce však sázet výhradně na pečlivou obranu. "Obrana je pro nás důležitá, ale musí tam být určitá rovnováha mezi ofenzivou a defenzivou. I my hledáme cesty, jak se zlepšit v útočné činnosti. Je nám jasné, že nelze vyhrávat každý zápas s jedním nebo dvěma vstřelenými góly," doplnil Draisaitl.

Třinec znovu zažívá další z výkyvů formy a na východě Čech se bude snažit ukončit sérii tří porážek z posledních kol. Jenže styl Mountfieldu dlouhá léta Ocelářům nevyhovuje a potvrzuje to i aktuální sezona, v níž zatím oba zápasy prohráli. "Soupeř prokazuje dlouhodobě výbornou výkonnost a aktuální pohodu doložil vítězstvím na ledě suverénní Sparty. Na nás znovu sedla trošku nervozita v koncovce, ale věřím, že se k nám přikloní střelecké štěstí a zabodujeme," řekl trenér Jiří Kalous.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články