Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hradec sestřelil Mladou Boleslav devíti brankami

Hradec Králové – Hradečtí hokejisté deklasovali Mladou Boleslav 9:2 a připsali si nejvyšší vítězství v letošní sezoně. Boleslavi se sice podařilo v druhé třetině srovnat na 2:2, Mountfield však rozhodl čtyřmi brankami ještě do konce druhé třetiny, tři další pak přidal v poslední části. Čtyři body si připsal Martin Pláněk a Rastislav Dej, po třech bodech mají na svém kontě Pilař, Vantuch, Knotek a Mertl.

Radost hradeckého Martina Pláňka
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Devět absencí napočítali domácí trenéři před duelem. Nově chyběl potrestaný zadák Mikuš a kapitán Šimánek. Do sestavy se měl po vleklém zranění zad vrátit matador Kudrna, ale podobně jako Šimánek nenastoupil kvůli chřipce. Během zápasu navíc odstoupil nemocný útočník Červený. Vedení klubu reagovalo na personální nouzi a přivedlo na hostování ze Sparty obránce Pilaře, mistra světa z roku 2010.

Na čtyři útoky neměl trenér Draisaitl dost hráčů, domácí však ukazovali, že jim hra na tři pětky svědčí. Navíc se jim dařilo i v přesilovkách; ač chyběli dva klíčoví muži pro tuto situaci, a to Šimánek s Kudrnou. První branku dal Mountfield v početní výhodě hned ve druhé minutě – perfektní kombinaci zakončil reprezentant Pláněk.

Druhý gól sice nepadl v přesilovce, ale těsně po ní. V osmé minutě Dej zužitkoval křížnou střelou přihrávku Vydareného zpoza brány. Hosté měli největší šanci rovněž v početní převaze, ale Bártův pokus šel nad bránu. Hra v nerovnovážném stavu byla hlavním námětem první části, rozhodčí v ní vyloučili sedm hráčů.

Ve druhé třetině se Boleslav zvedla. Mohla za to dvojice Klimenta – Broš, která během dvou minut vyrovnala. Nejprve se Broš prosadil v přesilovce tečí perfektní spoluhráčovy přihrávky. A poté duo udeřilo ve vlastním oslabení, tentokrát bekhendem šikovně zakončil Klimenta. V těch chvílích se zdálo, že hosté půjdou za výhrou, hráli důrazný a svižný hokej, jenže domácím pomohly přesilovky – a také nová posila.

Během jedenácti minut nastříleli Východočeši čtyři branky. Ve 27. minutě poprvé v sezoně skóroval útočník Pospíšil, v přesilovce tečoval Pilařovo nahození a napodruhé puk dorazil do brány. Čtvrtá trefa padla těsně po další přesilovce, Pilař udržel puk v útočném pásmu, Kukumberg poté přihrál zpoza brány Vantuchovi a ten prostřelil Ritticha.

Ve 36. minutě přidal pátý zásah ranou skrytou za obránce Knotek, což byla poslední situace, při níž byl na ledě gólman Rittich. Po inkasované brance ho vystřídal náhradník Růžička. Hradecká exploze ve druhé třetině však ještě neskončila. Ve 38. minutě podruhé skóroval Vantuch, jemuž puk poslal precizně Pilař.

Ve třetí části si domácí hlídali luxusní náskok. Hosté byli bezzubí a potvrdili svou špatnou formu. Hradec navíc vedení ještě navýšil. Výbornou Vantuchovu přihrávku uklidil do prázdné brány Dej a Pospíšil si připsal druhou trefu v sezoně. Skóre pak dotvořil defenzivní specialista Vašíček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Hradec Králové - Mladá Boleslav

Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 9:2 (2:0, 4:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Pláněk (Mertl, T. Knotek), 8. Dej (Vydarený, Pláněk), 27. Pospíšil (Pilař, Dej), 30. Vantuch (Kukumberg, Pilař), 36. T. Knotek (Mertl, Pláněk), 39. Vantuch (Pilař, Tvrdík), 49. Dej (Vantuch, Pláněk), 50. Pospíšil (Dej, Kukumberg), 60. Vašíček (Mertl, T. Knotek) - 25. Broš (Klimenta, Trončinský), 27. Klimenta (Broš). Rozhodčí: R. Polák, Wagner - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4253.

Hradec Králové: Kantor - Dietz, Vydarený, Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček, Plášil - T. Knotek, Mertl, Červený - Dej, Kukumberg, Pospíšil - Tvrdík, Troliga, Vantuch - od 41. navíc Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Mladá Boleslav: Rittich (36. Martin Růžička) - Trončinský, Ovčačík, Kočí, Stříteský, Vidmar, M. Hruška, Trška - Mikulík, D. Výborný, Hyka - Klimenta, Broš, Pacovský - Kubica, Kašpařík, Jarůšek - Pabiška, Lenc, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Kluci hráli dobře. Hlavně mě potěšilo, že jsme na Boleslav našli recept. Dlouhodobě ho totiž na týmy, které hrají tímto stylem, nemáme. Hráli jsme konsolidovaně celých šedesát minut, nakonec nám to tam napadalo. Dali jsme devět gólů, to je většinou naše norma na měsíc. Ale vliv třetího gólu po dvou boleslavských je jasný. Ještě po Vánocích jsme byli kompletní, ale dneska ráno přišli Kudrna se Šimánkem s horečkami, během zápasu odstoupil Červený. A junioři hrají někde na Slovensku."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Co bych asi tak měl říct speciálního. Je to ostuda, totální zesměšnění. Nenašla se ani jedna věc, ve které by Hradec nebyl lepší. Takovýhle debakl jsme dostali naprosto zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články