Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradec s Libercem se porvou o mečbol

Hradec Králové po dvou domácích vítězstvích prohrál dvakrát v Liberci. Série je tak vyrovnaná a Hradec bude chtít na vlastním ledě potvrdit kralování domácích celků ve vzájemných zápasech. Mountfield porazil Bílé Tygry před vlastním publikem sedmkrát za sebou a Severočeši na jeho ledě uspěli naposledy 8. prosince 2015, kdy zvítězili 4:3 v prodloužení. Přímý přenos utkání Hradec Králové – Liberec sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz dnes od 17:00.

Utkání Liberec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Východočeši neprolomili čekání na vítězství v Liberci, trvající 11 utkání. "Musíme navázat na naše vítězné zápasy doma. Mít větší důraz a hlad po gólech," uvedl kouč Hradce Václav Sýkora, který ve čtvrtém utkání série postrádal ofenzivního lídra Jaroslava Bednáře. "Zdravotní problém není zase až tak velký. Věřím, že do dalšího zápasu by mohl být v pořádku. Ale není to samozřejmě stoprocentně jisté."

Útočník Hradce Petr Koukal čeká další vyrovnanou bitvu. "Dokázali jsme vyhrát dva zápasy doma, oni taky. Je to otevřená série. Já jsem nečekal nic lehkého, Liberec to věděl také, zná svoji sílu. Čekám, že to bude i nadále vyrovnané," prohlásil Koukal.

Liberecký kouč Filip Pešán má jasno, kudy vede cesta k dalšímu úspěchu s Mountfieldem. "Prohráli jsme oba dva zápasy v Hradci kvůli naší špatné disciplíně, takže jednoznačně pojedeme do Hradce hrát daleko disciplinovanější zápasy," řekl Pešán.

Bílí Tygři, kteří v předkole vyřadili Spartu 3:0 na zápasy, nabrali vyrovnáním série s Hradcem Králové další sebedůvěru. "Domácí zápasy nám všem dodaly pořádnou porci sebevědomí, každému jednotlivci i mančaftu jako celku. Hradec teď bude pod tlakem, budou muset zabrat. My to ale budeme chtít převážit na naši stranu. Zase to bude hodně o taktice, malých chybách. Třeba rozhodne stejně jako u nás týmová práce a skvělý výkon Romana Willa v brance," podotkl liberecký útočník Michal Bulíř.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. čtvrtfinále Liberec - Hradec Králové

Plzeň zaútočí na postup

Na postup mezi nejlepší čtyři celky extraligy budou dnes útočit hokejisté Plzně. Vítěz základní části otočil nepříznivý vývoj série a nad Olomoucí vede 3:1 na zápasy. "Oba týmy jsou stále ve hře o postup. Stát se může cokoliv. My se musíme důkladně připravit, abychom toto utkání zvládli. Nervozitu si nesmíme připouštět," řekl trenér Plzně Ladislav Čihák.

Plzeň dvěma výhrami na Hané smazala výpadek z prvního zápasu série, který doma prohrála po nájezdech. Do pátého duelu vstupují Indiáni s jediným cílem proměnit před vlastními fanoušky první mečbol.

"Opět to bude o tom, kdo dá první gól. Předpokládám, že se oba týmy soustředí na dobré bránění. Rozdílové mohou být přesilové hry. Rozhodne, kdo je využije. Za důležité považuji vyvarovat se fatálních chyb. Na to si musíme dát pozor," dodal Čihák, jenž věří v sílu domácího prostředí. V základní části extraligy jeho svěřenci z 26 zápasů na vlastním ledě pouze jednou nebodovali a tři utkání prohráli v prodloužení.

Nejproduktivnější hráč soutěže Milan Gulaš je spokojený s dvěma výhrami na Hané. Opět ale očekává tvrdou bitvu. "Série je velice těžká. Není to jednoduchý hokej, zápasy jsou hodně náročné fyzicky i psychicky. Musíme se koukat jen na sebe. Důležité bude zlepšit naši hru v útočném pásmu, kde se potřebujeme s kotoučem déle udržet. Máme stále co zlepšovat," připomněl Gulaš.

Olomouc se ještě pokusí vzkřísit skomírající naději. Trenér Zdeněk Venera svým svěřencům věří, ale je si také dobře vědom síly soupeře. "Plzeň je velmi silná v ofenzivě. Výsledek se dá těžko předvídat. Musíme se opět snažit. I když při poslední prohře bylo na naší straně snahy dost. Po zápase jsme klukům poděkovali za jejich výkon. Bušili do soupeře, ale nedali gól," uvedl Venera.

Olomouc počtvrté v ročníku prohrála třikrát za sebou, ale sérii čtyř porážek si v něm ještě nepřipsala. První takový případ by jí ukončil sezonu. "Snad budeme mít v Plzni více štěstí a nějaký puk se odrazí tak, aby se dal doklepnout do brány. Což nám v obou domácích zápasech chybělo," poznamenal Venera.

Velkou motivaci uspět v Plzni má i slovenský brankář Kohoutů Branislav Konrád, kterého dvě těsné prohry doma hodně mrzely. "Chtěli jsme aspoň jednou vyhrát, abychom ještě sérii vrátili před vlastní fanoušky. Nezbývá nám nyní nic jiného než o výhru zabojovat v Plzni," prohlásil Konrád.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. čtvrtfinále Olomouc - Plzeň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články