Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hradec přestřílel Kometu 6:3, dvěma góly rozhodl Smoleňák

Popáté za sebou uspěl Hradec Králové v utkání s Kometou Brno. Východočeši zvítězili doma 6:3 a vrátili se na druhé místo tabulky. O výhře Hradce definitivně rozhodly dva zásahy Radka Smoleňáka na přelomu druhé a třetí čtvrtiny, po kterých domácí odskočili Kometě na rozdíl tří branek. Po dvou gólech dal v dresu vítězů ještě Lukáš Cingel, na straně hostů Alexandre Mallet.

Radek Smoleňák se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Brno vlétlo do zápasu v Hradci s vervou. Hned po 18 vteřinách měl velkou šanci Holík, ale Pavelka, jenž tentokrát dostal přednost před Maxwellem, zasáhl velmi dobře.

V následující minutě však už neměl šanci. Po perfektní Zohornově přihrávce skóroval do prázdné branky Mallet.

Jenže Kometa od té chvíle jen těžko odolávala soustavnému úsilí Hradce. Navíc jí zavařil vlastní brankář. Vejmelka v sedmé minutě riskantně rozehrával, puk zachytil Cingel a vyrovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Brno

Hradec byl povzbuzen, což se projevilo hned za 31 vteřin. Útok dva na jednoho zakončil Bičevskis. Domácí byli lepší, přesto Brno dokázalo ještě jednou srovnat.

Ve 13. minutě se perfektní střelou prosadil centr první formace Holík. Pavelka neměl nárok. Jenže ještě do konce třetiny převrátili domácí stav na svoji stranu poté, co zblízka skóroval Paulovič.

Ve druhé části pokračovali Východočeši v náporu. Šli za čtvrtým gólem, který by jim pomohl k uklidnění. Ve 30. minutě už slavili, ale Vejmelka neuvěřitelným zákrokem zastavil Paulovičovu teč.

Hradci tak pomohla až přesilovka pět na tři. Ve 35. minutě reprezentant Zámorský přesně poslal puk na teč Smoleňákovi, který změnil dráhu puku mimo Vejmelkův dosah.

Úřadující mistr byl ve velkém útlumu, což se projevilo také ve třetí třetině. V ní znovu skóroval Smoleňák, když opět pokořil hostujícího gólmana tečí prudké přihrávky. Pro zkušeného útočníka to byl ve druhém zápase po návratu z angažmá v Rapperswilu již čtvrtý zásah.

Další ránu pak hostům zasadil ranou z pravého kruhu Cingel, stejně jako Smoleňák dvougólový střelec. Hosté už jen snížili, rovněž podruhé se trefil Mallet. Na další zdramatizování závěru už ale hosté neměli.

Hradec Králové - Kometa Brno 6:3 (3:2, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Cingel, 7. Bičevskis (Lessio, Paulovič), 19. Paulovič (Lessio, Bičevskis), 35. Smoleňák (Zámorský, F. Pavlík), 43. Smoleňák (Zámorský, Linhart), 47. Cingel (Vincour, R. Pavlík) - 2. Mallet (R. Zohorna, Köhler), 13. P. Holík (Mueller), 56. Mallet (Horký, J. Hruška). Rozhodčí: Harnebring (Švéd.), Hejduk - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 5872.

Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, Rákos - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Lessio - M. Chalupa, Dragoun, Bezúch. Trenéři: Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Brno: Vejmelka - Barinka, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Schaus, Mikuš - Zaťovič, P. Holík, Mueller - Kusko, L. Čermák, Kašpar - Mallet, J. Hruška, Köhler - Plášek, R. Zohorna, Horký. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Připravovali jsme se na hodně těžký zápas. Brno je kvalitní a silný tým. Myslím, že jsme do zápasu vstoupili se zbytečným respektem, proto jsme dostali gól. Padlo to na nás, ale naštěstí jsme během krátké chvilky srovnali a záhy šli do vedení, což nám hodně pomohlo. Myslím, že jsme výborně pracovali, kluci si výhru zaslouží právě za pracovitost a obětavost. Brnu jsme dělali velké problémy pohybem. Jsme také rádi, že jsme dali víc gólů než obvykle, byť někdy přišly se štěstím. Vítězství si hodně vážíme."

Kamil Pokorný (Brno): "I když jsme dali v první třetině dva góly, prohráli jsme ji 2:3. Na domácích byla vidět větší agresivita. Vyhrávali osobní souboje a ve druhé třetině při přesilovce pět na tři určili ráz utkání. Domácí si to zasloužili, protože agresivita a emoce byly na jejich straně. Nám se ten zápas prostě nepovedl."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články