Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hradec pošesté v řadě bodoval a konečně naplno. Doma zdolal Chomutov

Hradec Králové - Hradečtí hokejisté, dosavadní neohrožení remízoví králové letošního ročníku extraligy, už pošesté v řadě bodovali. Ale teprve poprvé za posledních osm zápasů se jim podařilo zvítězit v normální hrací době. Na domácím ledě zdolali rozjetý Chomutov 3:2 a pomohly jim k tomu proměněné přesilovky v první desetiminutovce zápasu. I když Chomutov ještě v závěru snížil na rozdíl jediného gólu v rozmezí 15 vteřin, Východočeši své vítězství uhájili.

V první třetině Hradec ukázal, v čem je jeho velká síla. Je to hra v přesilovce, kterou řídí kapitán Bednář. Obě branky v úvodní části padly v početní výhodě domácích. Nejprve se v páté minutě mohl prosadit po Bednářově nahrávce Američan Potulny, ale netrefil bránu. Za pár vteřin však již důrazný Köhler dotlačil do branky puk odražený od zadního mantinelu.

Hosté mohli vyrovnat o tři minuty později, ale Skinner po blafáku nezvládl dostat puk za čáru. Hradec byl úspěšnější, a to znovu v přesilovce. V deváté minutě hráli domácí v převaze o jednoho muže, hosté znovu faulovali, ale místo vyloučení přišla branka. Puk dopadl obloukem k Potulnému a ten zvýšil. Hned poté skončil zápas pro chomutovského gólmana Strmeně, jehož vystřídal Laco.

Chomutov rovněž skóroval, těsně před koncem úvodní části však Piráti dostali puk do brány rukou. Po poradě s videorozhodčím sudí branku neuznali. Podobná situace nastala také ve druhé třetině, hosté reklamovali, že po skrumáži skončil puk v bráně, ale arbitři branku nepotvrdili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Chomutov

To bylo ve chvíli, kdy vedl Mountfield už o tři branky. Ve 23. minutě totiž dostal puk do samostatného úniku Jarůšek a prostřelil Laca. Třetí asistenci v utkání si připsal Bednář. Zdálo se, že Hradec v klidu dojde k vítězství, byl jasně lepší, jenže přišla 32. minuta a velké chomutovské vzepětí.

Severočeši skórovali dvakrát během patnácti vteřin. Nejprve využil pěknou kombinaci při přesilovce střelou z kruhu Kämpf a poté tečovaný puk dopravil do brány bývalý hradecký hráč Skokan.

Ve třetí třetině byl Chomutov lepší, snažil se o vyrovnání. Jenže do větších šancí se nedostával. Střely z větší vzdálenosti v pohodě chytal Rybár. Zápas se změnil ve velký boj. Chomutov v poslední minutě odvolal brankáře, ale ani to mu k vyrovnání nepomohlo. 

Mountfield Hradec Králové - Piráti Chomutov 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Köhler (Gregorc, Bednář), 9. Potulny (Dragoun, Bednář), 23. Jarůšek (Bednář) - 32. Kämpf (V. Růžička ml., Kaše), 32. Skokan (J. Mrázek, Vondrka). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Blümel, Zíka. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 5095.

Hradec Králové: Rybár - Newton, Pláněk, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Pavlas - Šimánek, Džerinš, Jarůšek - Köhler, Potulny, Bednář - Nedvídek, Dragoun, T. Knotek - Kopta, J. Veselý, Čáp. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Chomutov: Strmeň (9. Laco) - Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Račuk - Tomica, V. Růžička ml., D. Kaše - Poletín, Kämpf, Skokan - Koblasa, Šťovíček, Hřebejk. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek. 

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Není samo sebou, že byl na třetím místě tabulky. Začali jsme dobře, měli jsme dobrý pohyb, dohrávali jsme souboje. Vynutili jsme si fauly a přesilovky jsem dokázali proměnit. Vedení po první třetině bylo povzbuzující, ale za stavu 3:0 jsme dostali dva góly a najednou bylo vedení jen jednobrankové. Trochu to s námi zatřáslo, obraz hry se změnil, ale musím pochválit mužstvo, že zápas ubojovalo. Jsme rádi, že jsme konečně vyhráli za tři body."
Petr Martínek (
Chomutov): "Vývoj utkání ovlivnilo prvních deset minut. Měli jsme tři čtyři vyloučené a Hradec dal dva góly. Věděli jsme, že mají výborné přesilovky, ale nedali jsme si pozor na fauly. Za stavu 0:3 jsme dali z našeho pohledu regulérní gól, byla to klasická dorážka, ale rozhodčí ho neuznali. Nevíme proč. Po dvou regulérních brankách jsme od půlky zápasu začali předvádět hokej, který jsme chtěli hrát od začátku. Bohužel to nakonec nedopadlo." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články