Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec po odchodu Kýhose bude trénovat Václav Sýkora

Hradec Králové - Královéhradecké hokejisty po odchodu trenéra Vladimíra Kýhose do Třince převezme Václav Sýkora. Bývalý trenér Sparty, Pardubic či Lva Praha v klubu od února působil jako konzultant. Asistentem třiašedesátiletého kouče bude Tomáš Martinec, o příchodu dalšího spolupracovníka se ještě jedná.

Václav Sýkora
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Kladenský rodák Sýkora rozšířil realizační tým tehdejšího hlavního trenéra Vladimíra Kýhose osm kol před koncem základní části. V ní obsadili Východočeši třetí místo, ve čtvrtfinále však nečekaně vypadli v šesti zápasech s Mladou Boleslaví. Po sezoně v klubu skončil trenér Kýhos, jenž v závěru minulého týdne podepsal dvouletou smlouvu v Třinci.

Za hlavního adepta na uvolněnou pozici byl od začátku považován zkušený Sýkora, jehož angažmá na příští ročník dnes klub oficiálně potvrdil. "Zveřejnění jména trenéra se nám o něco protáhlo, jelikož jsme si chtěli ujasnit a ujednotit pohled na sportovní stránku, tj. na práci trenérského štábu, na odchody a příchody hráčů a také na spolupráci sportovního manažera a trenérů," uvedl generální manažer klubu Aleš Kmoníček poté, co dnes se Sýkorou podepsal smlouvu.

"Trenér Sýkora si k sobě vybral Tomáše Martince a rád by měl k dispozici ještě jednoho spolupracovníka. Na tom postupně pracujeme a uvidíme, zda a kdy se nám to podaří zrealizovat," dodal Kmoníček. Hradecký odchovanec Martinec byl už členem realizačního týmu v minulém ročníku.

Bývalý útočník Sýkora, jenž získal s rodným Kladnem v 70. letech minulého století pět mistrovských titulů jako hráč, trénuje od sezony 1988/89. Vedle Kladna vedl Litvínov, Spartu, Znojmo, Pardubice nebo Chomutov. Mistrovský titul získal na lavičce Sparty (2002) a Pardubic (2010). Trénoval také ve Finsku nebo v Rusku, v Kontinentální lize vedl i Lva Praha. V uplynulé sezoně koučoval do října Čerepovec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články