Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Hradec na Vítkovice umí. Porazil je potřetí v sezoně a posunul v tabulce pod sebe

Jen jedno kolo dovolili Vítkovicím setrvání na druhé příčce. Hokejisté Hradce Králové zdolali v 37. kole extraligy Vítkovice 3:1 a připsali si doma sedmou výhru za sebou. Ostravany zdolali Východočeši i potřetí v sezoně a posunuli se před ně na třetí místo tabulky.

Vítkovický gólman Bartošák kryje střelu Bičevskise
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Oni jsou pro každého nepříjemný soupeř. Kvalitu mají, proto také jsou tam, kde jsou. My jsem nehleděli na to, jestli s nimi máme nějakou sérii. Spíš nás zase přehráli. Asi jsme nedodržovali plán a asi tam byla také zbytečná vyloučení. Budeme se muset na zápasy s nimi podívat, protože je reálná šance, že je chytíme v play-off, kdy někam postoupíme," řekl vítkovický brankář Patrik Bartošák.

V úvodu se hrálo bez větších šancí a až v páté minutě se dostal do dobré střelecké pozice hostující Tybor, ale Pavelka byl na místě. O další nebezpečnou situaci se opět odstupem času postaral vítkovický Lev, na druhé straně zahrozili Paulovič a Lessio. Ve 14. minutě mohl dostat do vedení Ostravany Schleiss, jehož střela zamířila do horní tyče.

Bartošák si vzápětí poradil s možností Miškáře, který se snažil puk zasunout po objetí branky. V 15. minutě se už Mountfield radoval. Rákos využil clony před Bartošákem a překvapil jej nahozením od modré čáry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Vítkovice

"Někdo z našich kluků před ním stál, takže asi spíš moc neviděl. Hlavně jsem si dával pozor, abych netrefil prvního hráče před sebou. Byla to nakonec dobrá výška, puk šel přímo nad beton a pod vyrážečku," řekl hradecký útočník Daniel Rákos, který se trefil poprvé po 11 zápasech. "Jsem rád, že je to za mnou a čekání na gól je pryč. A teď snad přijde nějaké zlepšení. Čekal jsem celou čtvrtinu, než mi to tam zase spadne."

Domácí se na přelomu první a druhé části ubránili při Cingelově čtyřminutovém trestu a ve 22. minutě mohl zvýšit Bičevskis, ale sám před vítkovickým gólmanem neuspěl. Při Szturcově vyloučení si Bartošák poradil i se střelami Vincoura a Zámorského.

Za Ostravany zahrozil Stránský. Při Nedomlelově pobytu na trestné lavici se hosté neprosadili a šanci pak měl v oslabení při Výtiskově vyloučení Szturc. Využít výhodu se pak nepodařilo Paulovičkovi.

Zdráhalův faul ve 33. minutě ale už bleskově po čtyřech vteřinách potrestal tvrdou a přesnou ránou od modré čáry Filip Pavlík. Další možnost domácích měl Kukumberg. Snížit mohl v 36. minutě z dorážky Kucsera, který se prosadil až 21 sekund před koncem druhé části. Při hře čtyř proti čtyřem se po Chalupově chybě trefil z levého kruhu.

Ve třetí třetině nedotáhl úspěšně průnik Lessio. Při vyloučení Bičevskise si Pavelka poradil s Oleszovou ránou. Ve 49. minutě pomohla hostům tyč po ráně Filipa Pavlíka při Tyborově trestu.

Vítkovice nevyužily k vyrovnání ani výhodu při Nedomlelově trestu a v 56. minutě tak pojistili výhru domácí. Lessio obral o puk Krenželoka a v úniku překonal Bartošáka. Hosté navíc závěr zápasu dohrávali v oslabení.

Hradec doma vyhrál sedmnáctý z dvaceti zápasů v sezoně a je na vlastním ledě nejlepší z celé extraligy. "Těší nás, že se nám doma hraje dobře. Ale zároveň víme, že by byla potřeba, abychom vozili víc bodů z venku. Tam musíme ještě zapracovat," dodal Rákos.

37. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Rákos, 33. F. Pavlík (Vincour, Koukal), 56. Lessio - 40. Kucsera. Rozhodčí: M. Petružálek, Pešina - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:7, navíc Lev (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4830.

Sestavy:

Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, Lessio - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Dragoun, Rákos. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Gregorc, Šidlík, Trška, J. Mrázek, T. Černý - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Poletín, Kucsera - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss. Trenéři: Petr a Trnka.

Ohlasy trenérů:
Petr Svoboda (Hradec Králové): "První třetinu jsme neměli špatnou. Spíš jsme čekali obrovský tlak Vítkovic. Mysleli jsme si, že po nás budou chodit, ale oni se víc soustředili na obranu. Ve druhé třetině byla hra rozkouskovaná přesilovkami. Musím říci, že kluci dnes oslabení opravdu odmakali a to byl základní kámen dnešního úspěchu. Těší nás gól z přesilovky. Škoda chyby, kdy se soupeři podařilo snížit 21 sekund před koncem druhé třetiny. Jsme rádi, že jsme pak po individuální chybě soupeře ujeli, dali jsme gól a dotáhli jsme to do úspěšného konce."

Jakub Petr (Vítkovice): "Bylo to takové rozhárané utkání se spoustou vyloučených a přesilovkami na obou stranách. Úspěch pro nás v tomto zápase ležel v první třetině, kdy nepřišel obávaný tlak Hradce. My jsme si vytvořili šance, ale potom jsme inkasovali gól ze situace, kdy to normálně nepadá. V dalších dvou třetinách byla spousta vyloučení a nemůžeme pomýšlet na body, když nedáme šest přesilovek. Hradec hrál oslabení velmi dobře a agresivně. Rozhodují přesilovky a Hradec v nich ten jeden gól dal."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články