Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hradec Králové zvyšuje konkurenci v útoku Klímou a reaguje na zranění v obraně Allenem

Kevina Klímu už chtěl Hradec Králové v minulé sezoně, podařilo se mu ho získat až nyní. Mladší syn vítěze Stanleyova poháru s Edmontonem Petra Klímy, který má i americké občanství, zamířil na východ Čech na hostování ze Sparty. Přichází i devětadvacetiletý obránce Američan Allen, který působil v minulé sezoně v české nejvyšší soutěži v Plzni a je před ním dvouměsíční zkouška.

Útočník Sparty Kevin Klíma (vlevo) ve Vítkovicích
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vedení Mountfieldu shánělo posilu do obrany poté, co tým po skončení zkušebního období opustili beci Philip Samuelsson a Tomáš Voráček. Útočník Lukáš Vopelka je navíc na hostování ve Vítkovicích.

"Po odchodu dvou hráčů a zranění Oskarse Cibulskise máme v obraně poměrně malou konkurenci a potřebujeme ji zvýšit. Hledali jsme někoho zkušeného, ale žádný vhodný český hráč na trhu není. Poohlédli jsme se proto v zahraničí. A protože Conora známe z Plzně, oslovili jsme ho a domluvili se s ním na dvouměsíční zkoušce," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Allen by měl přiletět ve čtvrtek a nejdříve tak nastoupí v pátečním duelu s Mladou Boleslaví. Klíma už by se mohl objevit v sestavě v úterý ve Štýrském Hradci, kde Východočechy čeká zápas Ligy mistrů a kam s týmem odcestoval.

Nový Hokej fokus podcast, který rozebírá i přetlak v útoku Sparty si poslechněte zde:

Klíma setrvá na východě Čech na hostování do konce sezony. "Kevin svým bruslením a přímočarostí hokeje zapadá do naší koncepce. Protože má Sparta přetlak v ofenzivě, Kevina uvolnila z kádru. Vzhledem k jeho talentu je to hráč s příslibem do budoucna," prohlásil Kmoníček.

"Conorovy požadavky byly nejprve hodně náročné, poté přistoupil na dvouměsíční try out. Očekáváme od něj podstatné zlepšení obranné fáze, měl by zkvalitnit hru dopředu i dozadu. Kevina jsme chtěli už vloni, nakonec se rozhodl pro Spartu. Naskytla se možnost ho angažovat a my doufáme, že v sobě probudí potenciál, který má, a stane se z něho důležitý útočník," doplnil sportovní manažer Jaroslav Bednář.

Allen, jenž v kariéře okusil v barvách New Yorku Rangers i NHL, stihl v 61 vystoupeních během minulé sezony za Plzeň včetně vyřazovacích bojů nasbírat 18 bodů za 11 gólů a sedm nahrávek. Klíma má na kontě v české nejvyšší soutěži za Chomutov a Spartu dohromady odehráno 35 utkání a připsal si 10 bodů (3+7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články