Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hradec Králové zůstává stoprocentní a vede neúplnou tabulku. Ve Zlíně se prosadila dvojčata Klímova

Na vítězné vlně se dál veze Hradec Králové. Východočeši uspěli i ve 3. kole extraligy, když si poradili se Zlínem 3:2, a s devíti body se osamostatnili na čele pořadí. Hosty nasměrovali ke třem bodům bratři Kevin a Kelly Klímovi, třetí gól přidal Cingel.

Utkání Zlín – Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zlín se musel obejít bez Kašíka a obvyklá brankářská jednička nebyla připravena ani na střídačce. Jeho náhradník Huf inkasoval už po 59 sekundách, kdy jej prostřelil unikající Kelly Klíma.

V další šanci neuspěl zblízka Perret. Zanedlouho však oslovil Kevina Klímu, jenž uklízel kotouč do prázdné branky. Domácím pomohlo ke snížení zaváhání královéhradeckého gólmana Mazance – v šesté minutě mu do sítě propadlo nahození Noska.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Hradec Králové

Při vyloučení Fořta nadělal Hufovi problémy Hronek, tečovaný puk vyškrábl mimo na poslední chvíli. Hradec pak promarnil více než minutovou přesilovku pět na tři. Během první početní výhody Zlína pálil ostře Honejsek, na rychle přesunutého Mazance si nepřišel.

Do druhé třetiny vstoupili Berani aktivně, tvrdou ránu Řezníčka od modré čáry si Mazanec pohlídal. Iniciativu následně převzali hosté a po samostatné akci zamířil nad Hufovu lapačku Cingel. Východočeši převážně kontrolovali hru. Jejich čtvrtou trefu mohl přidat Radovan Pavlík, ale osamocený nemířil přesně.

Zlínu málem vyšel ojedinělý protiútok. S kotoučem zamíchal Okál a Šlahaře před poloodkrytou brankou zradilo zpracování. Šlahař poté putoval na trestnou lavici a Hufa příklepem prověřil Kelly Klíma. Ve 39. minutě se hradecký náskok podruhé ztenčil na jediný gól, když Mazanec nestačil na ránu Gazdy.

Hosté si do třetí části přenesli přesilovku, Smoleňák však na brankáře nevyzrál. Nápor Mountfieldu pokračoval i při hře pět na pět a Kelly Klíma tečí Nedomlelova nahození orazítkoval pravou tyč. Zlín pak sice srovnal krok, ani to mu však nepomohlo. Vyrovnat už ve zbytku zápasu nezvládl.

3. kolo hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. D. Nosek (Honejsek), 39. Gazda (Honejsek) - 1. Kelly Klíma (J. Sklenář), 5. Kevin Klíma (Perret), 24. Cingel. Rozhodčí: Šír, Sýkora - Špůr, Ondráček. Vyloučení: 5:2, navíc Kubiš (Zlín) 10 min. Bez využití. Diváci: 499 (omezený počet).

Zlín: Huf - Gazda, Řezníček, D. Nosek, Suhrada, Ferenc, Matyáš Hamrlík, Dluhoš - J. Ondráček, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Karafiát, Fryšara, Köhler - Sebera, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Nedomlel, Blain, Hronek, F. Pavlík, Šalda, Pilař - Smoleňák, Cingel, Orsava - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - Lev, Kevin Klíma, Perret - Jergl, Koukal, R. Pavlík. Trenér: V. Růžička st.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články