Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hradec Králové znovu bodoval, ale výhru Mladé Boleslavi vystřelil v prodloužení Pýcha

Vítězná šňůra Hradce Králové skončila. Východočeši sice bodovali i podeváté v řadě, ale na Mladou Boleslav to tentokrát ve 25. kole extraligy nestačilo a v prodloužení rozhodl o výhře domácích Středočechů obránce Pýcha. Za hosty se dvakrát prosadil Kevin Klíma.

Utkání Mladá Boleslav – Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Úvod zápasu patřil domácím, kteří si zahráli i čtyři přesilovky. První branka padla ještě ve standardním počtu hráčů a v 6. minutě otevřel skóre slovenský obránce Adam Jánošík. "Za dva body jsme rádi. První zápas po reprezentační pauze nám úplně nevyšel a chtěli jsme to zvrátit. Dali jsme do toho všechno. Hradec hraje dobře, není jednoduché ho zastavit a nám se to podařilo," uvedl Adam Jánošík.

Na 2:0 zvýšila Mladá Boleslav ve dvojnásobné přesilovce. Na trestné lavici seděli Blain s Jankem a gól vstřelil Kotala, který těžil z Pospíšilovy přesné přihrávky. Hosté se vrátili na dostřel ještě v první třetině, když za záda brankáře Krošelje doletěla Lalancettova střela od modré čáry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Hradec Králové

Východočeši se dočkali vyrovnání ve 27. minutě zásluhou Kevina Klímy, ale Mladá Boleslav si vzala vedení zpět. Po Perretově zaváhání před vlastní brankou se dostal k puku Dufek a dělovkou z mezikruží se nemýlil. Do kabin se však nakonec šlo podruhé přeci jenom za nerozhodného stavu, který zařídil v závěru přesilovky z dorážky svým druhým gólem v zápase Kevin Klíma.

Za hosty se pak ještě prosadil Lev, ale rozhodčí branku neuznali, neboť jí předcházel faul Kellyho Klímy. Stav 3:3 svítil na tabuli i po 60 odehraných minutách a následovalo prodloužení, které před jeho polovinou rozhodl po brejku domácí Pýcha.

Hradec tak čeká na výhru v Mladé Boleslavi od 6. února 2018. "Nejsme jediným týmem, který to tady má tak těžké. Bohužel se nám to zase nepodařilo, ale jedeme dál. V první třetině jsme trošku zaspali. Ale ukázali jsme, že máme silný tým. A že tady můžeme hrát. Bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce," uvedl útočník Aleš Jergl.

25. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 4:3 v prodl. (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Jánošík (Kelemen, Fořt), 15. Kotala (Pospíšil), 30. Dufek, 62. Pýcha (O. Najman) - 19. Lalancette (McCormack), 27. Kevin Klíma (Jergl), 38. Kevin Klíma (Jergl, McCormack).  Rozhodčí: Hodek, Kika - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:6, navíc J. Stránský - Kelly Klíma oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 2567.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Bernad, Lintuniemi, Jánošík, Šidlík - Kelemen, Fořt, Lunter - Dufek, Claireaux, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Pospíšil - J. Stránský, A. Raška, Eberle. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Jank, Šalda - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Pilař - Orsava, Koukal, Lamper. Trenéři: T. Martinec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články