Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hradec Králové začal ostrou přípravu, klade si vysoké cíle

Hradec Králové - Hokejistům Hradce Králové začala dlouhá cesta za vylepšením třetího místa z minulého ročníku extraligy. Ambiciózní Mountfield odstartoval hlavní část přípravy na další sezonu. A ta bude mimořáně náročná. Hradečtí mají před sebou extraligu, Ligu mistrů, navíc je těsně před koncem roku opět čeká prestižní Spengler Cup v Davosu. "Nemáme menší cíle než v minulém roce," prohlásil generální manažer Aleš Kmoníček.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Hradce začali přípravu na novou sezonu

"Je před námi hodně těžký úkol. Sezona má několik vrcholů a nebude jednoduché to zvládnout. Musíme se na to hodně dobře připravit a teď je období, kdy pro to můžeme udělat nejvíc," řekl Kouč Václav Sýkora.

Tým se právě kvůli těmto ambicím zase změnil. Odešlo deset hokejistů, přišlo jich osm. Zvučnými posilami jsou Lotyš Oskar Cibulskis, Slovák Dominik Graňák či jeho krajan Lukáš Cingel. Především však mistr světa z roku 2010 Petr Koukal, bývalý kapitán největšího rivala Pardubic.

"Nabídky byly z obou stran, jenže v té době hrály Pardubice baráž. Nemohl jsem čekat. Šance, že na tak malém prostoru budou dva extraligové kluby, není moc velká. Nechtěl jsem dojíždět daleko, hlavně kvůli rodině," vysvětlil střední útočník, proč posílil Hradec. "Počítám s tím, že bych měl patřit k lídrům, předvádět kvalitní výkony. Od toho mě brali," dodal Koukal.

První zápasy odehraje tým na začátku srpna, kdy se koná Mountfield Cup. Během něj se Hradec poměří se Spartou Praha, Pardubicemi a korejskou reprezentací.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články