Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hradec Králové uzemnil Bílé Tygry obratem v závěru, výhru vystřelil Chalupa

Liberec vedl v utkání 35. kola v Hradci Králové od 32. minuty po trefě obránce Šmída, ale závěrečná třetina patřila domácím. Nejprve srovnal Paulovič a obrat ve skóre dokonal Chalupa, který byl na brankovišti podobně důrazný jako jeho spoluhráč. V závěru přidal pojistku do prázdné branky Zámorský. Hradečtí se tak po výhře 3:1 bodově dotáhli na Severočechy.

Marek Kvapil z Liberce na ledě po zákroku hradeckého Matěje Chalupy
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Zápas začal velkým tlakem lídra soutěže. Liberec byl celou úvodní třetinu jednoznačně lepší než domácí a v prvních sedmi minutách si vytvořil tři velké šance. Nejprve měl možnost útočník Kvapil, ale gólman Maxwell, jenž se do brankoviště vrátil po zranění třísel, zasáhl.

Podobně se mu vedlo i při dvou soubojích s Filippim. Liberecký útočník na něj nevyzrál střelou z kruhů ani ranou v přesilovce. Stejně dopadl také jeho spoluhráč Krenželok, když Maxwell vychytal jeho samostatný únik.

Na začátku druhé třetiny měl největší libereckou příležitost Kvapil. Ve středním pásmu obral chybujícího Zámorského, jel sám na bránu, jenže Maxwell stačil včas uzavřít mezeru mezi betony. Hradec byl pod tlakem, za což mohla i častá vyloučení. Například útočník Rákos byl na trestné lavici třikrát. Jeho třetí trest byl také potrestán. Obránce Šmíd se trefil ve 32. minutě přesně do horního rohu.

Ve třetí třetině pokračoval úporný boj. V útoku byl častěji Liberec, jenže Hradečtí byli čím dál nebezpečnější. V 50. minutě se jim povedlo vyrovnat, když Paulovič tečoval střelu Zámorského. O tři minuty později přišel zlomový moment: liberecký útočník Hudáček jel z pravé strany sám na Maxwella, ale domácí brankář zasáhl lapačkou. Hned z protiútoku Mountfield udeřil, když Koukal vypálil z kruhu a jeho pokus dorazil Chalupa.

Hosté měli poté několik šancí, tou největší byla Birnerova teč, kterou chytil Maxwell. Dvě minuty před koncem začali hrát Severočeši bez gólmana. Srovnat mohl Filippi, jenže zblízka přestřelil. Výhru Mountfieldu pak potvrdil střelou přes celé hřiště Zámorský.

35. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 50. Paulovič (Zámorský, Koukal), 53. M. Chalupa (Koukal), 60. Zámorský (Cingel) - 32. Šmíd (L. Hudáček, L. Krenželok). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - J. Frodl, Špringl. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Diváci: 5551.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, Dragoun - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Rákos. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc, Maier - Lenc, L. Hudáček, Birner - Valský, Filippi, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Musím uznat, že Liberec ukázal, proč je na prvním místě. Dvě třetiny byl lepším mužstvem. My jsme tahali za kratší konec, všude jsme byli pozdě. Nevěděli jsme si s hrou Liberce rady. Musím ale vyzdvihnout náš tým, který ukázal velkou morální sílu, ve třetí třetině dokázal zápas otočit a najít cestu k vítězství. Za to hráčům moc děkuju."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme tady výborný zápas. Myslím, že padesát minut jsme tahali za delší konec. Byli jsme silní na kotouči, aktivitou jsme si vysloužili hodně přesilových her. Bohužel, když neproměníte čtyři přesilovky za sebou, tak se to podepíše na vývoji zápasu. Myslím si, že právě to rozhodlo. Hradec byl trpělivý, v závěru dal z tlaku do brány vyrovnávací gól. Už poněkolikáté jsme nezvládli závěr zápasu v Hradci a ztratili jsme ho v posledních sedmi osmi minutách."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články