Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec Králové úřadoval v Litvínově při hře speciálních formací a vede v sérii 2:1

Litvínov - Hradec Králové si po přesunu série na sever Čech vzal jednu výhru zpět poté, co v Litvínově zvítězil ve třetím utkání 4:1. Východočeši těžili z dobře organizované hry a výkonů speciálních formací, dvě branky vstřelili v přesilových hrách a vítěznou branku dal Jarůšek dokonce v oslabení. Královéhradečtí tak otočili sérii a vedou 2:1.

Michal Dragoun z Hradce Králové (v černém) v souboji s litvínovským Zbyňkem Skleničkou
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Úvodní třetina byla oboustranně opatrná. Janusovu pozornost prověřila ve čtvrté minutě hradecká souhra Knotka se Šimánkem. Na začátku deváté minuty se provinil faulem vysokou holí Sörvik, za zranění Picarda inkasoval dva menší tresty a ten druhý ukončil gólem po ideální Dragounově nahrávce Kukumberg. Zanedlouho mohl zvýšit Džerinš, Janus však zasáhl pravým betonem.

Další oslabení zkraje druhé části přečkala Verva bez úhony a pak sama udeřila. Zahučení v ochozech, když Pavlík místo střely bez přípravy z dobré pozice zvolil ještě kličku, se brzy proměnilo v jásot. Domácí bek poté nahodil kotouč do brankoviště, kde se odrazil přímo před Lukeše a ten ho okamžitě zametl do branky.

Elán domácích mohl brzy poté přetavit ve vedoucí trefu Černý. Jenže v přesilovce bombou z křídla, na niž Rybár nestačil zareagovat, rozezvučel jen tyč. Litvínov hrál následně pět na tři, celých 37 vteřin strávil v tlaku před Rybárem, jenže pak ujeli do přečíslení dva na jednoho Köhler s čerstvým Jarůškem, který naskočil zpět do hry z trestné lavice, a právě on překonal Januse. Ten měl ještě štěstí při Köhlerově teči nahozeného puku od modré čáry, který zastavil maskou.

Na konci 46. minuty byl blízko druhému zásahu Jarůšek, ale Janus byl proti. Hosté si však spravili brzy chuť - Litvínov špatně střídal, Picard v přesilovce nejprve bruslí nasměroval Kukumbergovu přihrávku na branku a Janusem vyražený kotouč uklidil snadno do sítě.

"Měli tam štěstí. My jsme dobře kombinovali při naší přesilovce pět na tři, ale poté nám to se štěstím vypíchli a z přečíslení dali na 2:1. Dnes nám přesilovky nevycházely, Hradec to naproti tomu hraje jednoduše; vystřelí a hned se jim to odrazí na hokejku, to nám dnes nešlo," uvedl domácí forvard František Lukeš.

Brzy poté uháněl na Januse osamocený Bednář, ale nedal. Východočechy to však nemuselo mrzet; cennou výhru, díky níž vrátili na svou stranu výhodu domácího prostředí, si už nenechali vzít. I proto, že necelé dvě minuty před závěrem základní hrací doby neuspěl ve velké šanci Černý a na druhé straně trefil prázdnou domácí branku Knotek.

Potvrdil tak první venkovní vítězství Mountfieldu v play-off od března 2014. "Prohráli jsme si to sami, vítězství jsme jim darovali. Oni dnes byli úplně nejvíc hratelní z těch dosavadních tří zápasů, ale bohužel využili brejky a dokázali využít šance," litoval promarněné příležitosti na druhý bod v sérii litvínovský útočník Jakub Černý.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 25. Lukeš (V. Hübl, F. Pavlík) - 12. Kukumberg (Dragoun, Džerinš), 28. Jarůšek (Köhler), 49. Picard (Kukumberg, Džerinš), 59. T. Knotek (Rybár). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 6011 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Litvínov: Janus - Sörvik, Kubát, Gula, F. Pavlík, K. Pilař, Z. Sklenička, Frolo - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a D. Stránský.

Hradec Králové: Rybár - Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený, Pavlas - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, Džerinš, Picard - Köhler, T. Knotek, Šimánek - Nedvídek, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Radim Rulík (Litvínov): "Hradec to dnes odbránil a odbrejkoval. Vyšlo mu to a my blahopřejeme. Zítra pokračujeme v sérii. Víc nemám, co bych k tomu řekl."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Chtěli jsme dnes navázat na ten výkon ze druhého utkání v Hradci. Připravovali jsme se hlavně na úvod zápasu, abychom ho zachytili, protože jsme čekali, že Verva půjde hodně agresivně a bude napadat. Myslím, že se nám to podařilo. Další plus bylo, že jsme dali první gól. Vervě se podařilo vyrovnat, ale nám se naštěstí lépe než v předchozích zápasech povedly přesilovky. I zbývající dva góly jsme dali v nerovnovážném stavu hráčů, jeden důležitý v oslabení a pak při hře soupeře bez brankáře. Vytvořili jsme si i dost dalších šancí, ale podstatné je, že jsme ten zápas dnes udělali a splnili, co jsme si před ním řekli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články