Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec Králové porazil Karlovy Vary a je šestý

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové porazili v dohrávaném utkání 12. kola extraligy Karlovy Vary 3:1 a posunuli se na šesté místo tabulky. Západočeši prohráli i druhé utkání pod vedením nového kouče Petera Oremuse a zůstávají poslední.

Nástup do zápasu měli přitom hosté impozantní. Jenže šance neproměňovali. Během prvních tří minut se prosadili do tří jasných příležitostí. Už v sedmnácté vteřině Vachovec trefil špatně puk a byla z toho slabá střela, poté Tomáš Rachůnek nemířil přesně a nakonec Kverka mohl využít chyby v defenzivě, jenže Kacetl se bleskově vrátil do branky od zadního mantinelu. V 11. minutě se neprosadil ani nejzkušenější útočník Energie Duda.

Varům se neúspěšnost v koncovce nevyplatila. Kukumberg, který tentokrát nastoupil ve středu druhého útoku, ještě Závorku nepřekonal, ale ve 14. minutě Kudrna dorazil puk, jež brankáři propadl po Dietzově střele od modré čáry. Hradecký matador se tak připomněl v 801. utkání své kariéry, byla to jeho 289. branka.

V první třetině měl Hradec Králové nakonec výraznou střeleckou převahu (14:4), jenže víc zásahů nepřidal. Nedařily se mu ani přesilové hry, i když do speciální formace naskakoval po zranění uzdravený kapitán Šimánek.

Početní výhody, celkem tři, nezvládli ve druhé třetině ani hosté. Jejich hra byla nepřesná, velké problémy jim dělal i v oslabení rychlý útočník Dej. Jednu chvíli dokonce domácí hrající ve čtyřech zavřeli pětici Energie v jejím pásmu, z čehož se vyklubala Köhlerova velká šance, při které výborně zasáhl Závorka.

Přesto hosté srovnali, ve 39. minutě skvěle sehráli brejk a perfektní Vachovcovu přihrávku zužitkoval Koblasa. Jenže hosté vyrovnaný stav neudrželi a o 45 sekund později inkasovali. Po nenápadné kombinaci se prosadil hradecký druhý útok a Dej skóroval do prázdné branky.

Třetí třetina byla vyrovnaná, z opatrné hry se vymykal pouze samostatný únik domácího Červeného. Závorku však útočník nepřelstil. Domácím k uklidňující trefě nepomohla ani 94 sekund trvající přesilovka pěti proti třem. Ani v ní neměl Mountfield žádnou výraznější šanci.

Nakonec se domácím vydařil rychlý brejk, Červený si v 55. minutě vyměnil puk s Courchainem a skóroval do prázdné branky. I když měli hosté v závěru přesilovku, nový trenér Oremus neodvolal Závorku a Hradec vedení udržel. Východočeši tak potřetí za sebou bodovali a posunuli se v tabulce před Kometu Brno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Karlovy Vary s ohlasem

Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. J. Kudrna (Dietz, Šimánek), 40. Dej (Kukumberg, Bednář), 55. Červený (Courchaine) - 39. Koblasa (Vachovec). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Hynek, Kis. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4326.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Jank, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnačák, Courchaine - Köhler, Vantuch, Kopta. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Dvořák, Sičák, Harant, Rodney - Koblasa, Zadražil, Vachovec - Duda, Haščák, T. Rachůnek - V. Tomeček, Bulík, I. Rachůnek - Gorčík, Kverka, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Na začátku tam byly dva, tři, čtyři opravdu nepříjemné puky, naštěstí jsme je přežili. Ale já musím říct, že jsem ani jiný zápas neočekával, bylo jasné, že nám tady nic Vary nedají zadarmo. Postupně se stabilizovala hra pět na pět, ale přesilovky byly úplně o ničem."

Peter Oremus (Karlovy Vary): "Myslím, že jsme začali opravdu dobře, měli jsme tam dobré šance, ale jejich realizace nás mrzí. Dát jeden gól proti takovému mančaftu, jako je Hradec, je prostě málo. Na to jsme doplatili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články