Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hradec Králové jde do sezony s cílem bojovat o medaile i s duem Hronek a Chalupa

Návrat do elitní šestky extraligy plánují v Hradci Králové. Východočeský klub chce zlepšit umístění z poslední sezony, ve které skončil po základní části až na osmém místě a musel do nakonec nedohraného předkola play-off proti Karlovým Varům. Na začátku ročníku vypomůže svěřencům trenéra Vladimíra Růžičky i dvojice, která má podepsanou smlouvu v zámoří.

Radost hokejistů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Chceme být na vyšších příčkách než vloni. Rádi bychom se pohybovali v rámci první šestky. Čtvrtfinále play-off je naprostou samozřejmostí. Chceme zabojovat o medaili a doufáme, že se extraliga dohraje kompletní," prohlásil generální manažer Aleš Kmoníček.

"Souhlasím s tím. I když můžeme teď něco vyhlašovat, ale ukáže se až na ledě," doplnil hlavní trenér Vladimír Růžička starší. "Jsem tady nějaké tři roky a máme nejlepší mužstvo," podotkl kapitán Radek Smoleňák.

Mužstvo doplnili obránci Jérémie Blain (Sparta), Bohumil Jank (Plzeň) a útočníci Kelly Klíma (Tucson), Vladimír Růžička mladší (Sparta) a Jakub Sklenář (Chomutov). "Přivedli jsme, koho jsme chtěli," prohlásil Kmoníček. "Nejsou jen do počtu, abychom mohli hrát ve čtyřech pětkách. Každý přinese kvalitu, kterou jsme potřebovali. A to hned," upozornil Smoleňák.

Navíc na začátku sezony, než se rozjede nový ročník NHL, budou v Hradci působit dva hráči se smlouvou v nejlepší soutěži světa. Útočník Matěj Chalupa v týmu hrál poslední tři roky, ale na jaře podepsal smlouvu s Chicagem. Nyní bude pokračovat.

Hronek je nejlepší český bek, myslí si Růžička

Naopak po čtyřech letech se vrací Filip Hronek, odchovanec Mountfieldu. Zadák Detroitu přichází s nálepkou exkluzivní posily. "Myslím, že pro něj nějaké místo najdu. Je to nejlepší český bek," usmál se Růžička. "Je krása ho sledovat. Hroňas je o level výš než my všichni ostatní," velebil reprezentanta Smoleňák.

Hronek by měl v pátek poprvé naskočit do přípravného zápasu, Hradečtí se představí v Karlových Varech. Klub totiž nějakou dobu oddaloval podpis smlouvy, i když byl s hokejistou na všem domluvený. Důvod byl prostý, šlo o výši pojistky. "Bylo by to zbytečné. Filip měl enormní zájem u nás hrát," řekl Kmoníček.

Vedle pohybů v kádru, z kterého odešlo sedm hráčů, je změnou také Růžičkovo postavení. Od začátku ročníku je jediným hlavním koučem, v minulém se o tuto roli dělil s Tomášem Martincem. Navíc si vybral nové nejbližší spolupracovníky, jeho asistenty se stali David Kočí s Danielem Brandou. "Jsou to mladí trenéři, ale mají velké hráčské zkušenosti," vysvětlil šéf lavičky.

Klub jde do extraligy s rozpočtem přes 100 milionů korun. Podle současných pravidel by na jeho domácí zápasy mohlo přijít 3945 diváků. Celková kapacita stadionu je 6890 fanoušků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články