Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Hradec Králové doma zvítězil popáté v řadě, Vítkovice udolal 2:1

Hradec Králové - Hokejisté Mountfieldu zvítězili na domácím ledě popáté za sebou, tentokrát zdolali Vítkovice těsně 2:1. Vítěznou branku zařídil ve 44. minutě Dietz, který přihrával také na první branku domácích. Východočeši jsou už pátí, naopak Ostravané klesli na desáté místo a uzavírají pořadí pro předkolo.

Hned ve druhé minutě mohl v přesilové hře otevřít skóre Köhler, jenže po perfektní Bednářově přihrávce zastavil jeho pokus z úhlu rychlým přesunem gólman Bartošák. Další početní výhodu už tým kouče Sýkory využil. V poslední minutě třetiny se trefil od modré čáry obránce Štajnoch. Po přestupu do Hradce to byla jeho první branka v novém působišti.

Ani druhá část nebyla zrovna hokejovým festivalem nápadů a rychlosti. Nehrálo se v příliš vysokém tempu. Její nejpodstatnější chvíle přišla ve 23. minutě. Útočník Hudeček vypálil ze strany z poměrně velké dálky a puk propadl Rybárovi mezi nohama do branky. Slovenský gólman však ve 35. minutě chybu napravil, zlikvidoval totiž Balánův samostatný únik.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Vítkovice

Hrálo se opatrně, na vývoj utkání mělo určitě vliv i postavení týmů v tabulce. Hradec měl sice před utkáním tři body náskok, ale také o dva odehrané zápasy více. O vánočních svátcích se totiž zúčastní v Davosu Spengler Cupu, a tak má nyní našlapaný program.

Třetí část byla na začátku vyrovnaná. Pak se ale domácí dostávali do náporu. Jejich snaha vyvrcholila rychlou a povedenou kombinací ve 44. minutě. Vysoký obránce Dietz ji zakončil druhou brankou, nakonec vítěznou. Vítkovice již vyrovnat nedokázaly. Hradec tak doma prohrál naposledy v sedmém kole se Spartou.

"Výsledek mě hodně mrzí, protože Hradec byl hratelný soupeř. Drželi jsme s ním vyrovnaný krok, v některých pasážích jsme byli lepší, ale koncovka nás zklamala. Hrajeme o elitní šestku, proto potřebujeme body jako sůl," řekl po zápase obránce hostů Jan Výtisk.

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Štajnoch (Jarůšek, Dietz), 44. Dietz (Šimánek, Dragoun) - 23. Hudeček (Illéš, Výtisk). Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk - Gerát, Fiala. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 5407.

Hradec Králové: Rybár - Štajnoch, Newton, Pavlas, Dietz, Pláněk, Gregorc, Čáp - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Köhler, Bednář, Dej - R. Pavlík, Kukumberg, Bulík - J. Veselý, T. Knotek, Nedvídek. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Vítkovice: Bartošák - Puzič, Výtisk, Hrbas, Sedlák, D. Krenželok, L. Kovář, Bail - Vandas, Stastny, Szturc - D. Květoň, O. Roman, P. Zdráhal - E. Němec, Balán, Kolouch - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Věděli jsme, že bude těžké se prosadit, protože Vítkovice mají velmi dobře propracovanou defenzivní hru. V první třetině jsme byli lepší, ale nedali jsme víc než jeden gól. Druhou část jsme odehráli trochu lehkovážně, proto hosté vyrovnali. Ve třetí třetině to byl boj, musím říct, že mužstvo zápas doslova ubojovalo. Hráli jsme osmý zápas za sedmnáct dnů, sil nebylo na rozdávání."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Předně chci pogratulovat domácím k výhře. Můžeme se bavit o tom, že máme osm zraněných, ale to není důvod prohry. Defenzivní hra nám funguje dobře, ale ofenzivní hráči ne. Dokud si to neuvědomíme, tak naše hra nikam nepovede. Ofenzivní hráči si musí sáhnout do svědomí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články