Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Hradec je na trhu opět aktivní. Přivedl Machovského, Růžička dochytá sezonu v Dynamu

Další dvě novinky v brankovišti v krátkém čase. Po plánovaném příchodu Patrika Bartošáka od dalšího ročníku bude ve zbytku sezony působit v extraligovém Hradci Králové Matěj Machovský. Devětadvacetiletý gólman předčasně ukončil angažmá ve finském týmu KalPa Kuopio a v Mountfieldu nahradí Jana Růžičku, který odešel do Pardubic.

Matěj Machovský
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Měli jsme vytipováno více brankářů, ale někteří se nakonec rozhodli zůstat ve svých klubech a jiní nebyli svými kluby uvolněni. Byli jsme samozřejmě i ve spojení s Matějem a jeho agentem. Vzhledem k tomu, že trvalo nějakou dobu ukončení jeho smlouvy ve Finsku, definitivní dohodu jsme učinili až den před koncem přestupního období," uvedl generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

Machovský opustil Kuopiu z vlastní iniciativy již v polovině ledna. Vedení KalPy ale oznámilo, že jej uvolní ze smlouvy jen v případě, že zaplatí náhradu škody za porušení smlouvy. To se nyní stalo.

Odchovanec Opavy odešel do Finska před sezonou z pražské Sparty. Nepodařilo se mu ale prosadit se na pozici týmové jedničky a zasáhl jen do 13 zápasů. Větší prostor dostal jeho dvacetiletý konkurent v brankovišti Juha Jatkola, jenž si vedl podle statistik o poznání lépe.

"V Matějovi získáváme do konce sezony zkušeného brankáře, který se na působení v našem klubu moc těší," řekl Kmoníček. Machovský v extralize chytal i za Plzeň, v nejvyšší soutěži má na kontě včetně play-off 361 utkání.

Hradec Králové zároveň uvolnil Růžičku, jenž přišel do týmu před sezonou z Mladé Boleslavi, ale neprosadil se na post jedničky. Více šancí dostává Fin Henri Kiviaho. O víkendu Východočeši oznámili, že pro příští sezonu počítají s dvojicí Kiviaho – Patrik Bartošák.

"Současná situace ohledně Růži není jednoduchá. Jeho působení v našem klubu neprobíhá podle jeho ani našich představ. Mrzí mě to o to více, že se jedná o charakterního a pracovitého kluka. Situace se však vyvinula tak, že jsme se snažili s ohledem na jeho další kariéru a již podepsanou brankářskou dvojici pro příští sezonu najít určitý kompromis, který by byl dobrý pro všechny strany," uvedl Kmoníček.

O Růžičku projevily zájem Pardubice, kde pětadvacetiletý gólman nahradí zraněného Dominika Frodla a doplní Romana Willa.

"Jelikož nevíme, kdy bude Frodik moci znovu naskočit, rozhodli jsme se využít možnosti angažovat Honzu Růžičku. Pro play-off chceme mít široký kádr na všech postech. Věříme, že do týmu dobře zapadne a pomůže nám," uvedl sportovní ředitel lídra tabulky Dušan Salfický. Frodl má zlomenou ruku, v extralize naposledy nastoupil 22. prosince.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články