Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hradec chce hrát agresivněji, Brno sází na pokoru a koncentrovanost

Brno – Hokejisté Brna mají první šanci zajistit si postup do finále play-off extraligy. Mečbol to navíc bude s výhodou domácího prostředí. Zatímco hráči Komety věří, že budou slavit po třech letech účast v boji o titul, Mountfield je připraven udělat vše pro to, aby si vynutil rozhodující sedmý zápas série, který by se hrál v pondělí. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 17:00.

Utkání Hradec Králové - Kometa Brno
zdroj: ČTK/Šálek Václav

"Ztratili jsme pátý zápas, ale série pokračuje v sobotu v Brně a chceme ji vrátit ještě do Hradce," řekl trenér Východočechů Václav Sýkora po čtvrteční prohře 1:3. "K sobotnímu zápasu musíme ale přistoupit úplně jinak. Naposledy nám chyběla agresivita, důraz. Nehráli jsme play-off hokej," podotkl hradecký kapitán Jaroslav Bednář.

Na straně Komety naopak panuje pohoda a odhodlání využít hned první šanci postoupit do finále. "Hradec asi bude pod tlakem, protože když prohraje, tak má konec sezony. My se ale budeme soustředit na sebe a chceme to dotáhnout do vítězného konce," uvedl obránce Jakub Krejčík, jenž se pod poslední výhru podepsal dvěma góly.

Brno má na své straně i statistiku. Doma porazilo Hradec Králové v devíti z deseti zápasů po návratu Mountfieldu do extraligy v roce 2013. Jen poslední utkání, čtvrté semifinálové, vyhráli Východočeši 1:0 po samostatných nájezdech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. semifinále Hradec Králové - Kometa Brno

"Víme, že jsou strašně silní, ale budou pod tlakem fanoušků, kteří po nich budou chtít výhru. My jsme tam přitom dokázali už jednou vyhrát. Síly najdeme. Celé léto jsme trénovali, abychom se pak dostali co nejdál. Třeba právě do toho sedmého semifinálového zápasu," řekl hradecký útočník Tomáš Knotek. Právě on se přitom postaral o jediné dva góly, které v posledních třech duelech dostal brankář Komety Marek Čiliak.

"Jdeme do zápasu s respektem a pokorou. Hráči jsou koncentrovaní, musíme hrát stejně. Být trpěliví. Každý musí pracovat pro tým, tak jak to bylo dosud," řekl novinářům po dnešní přípravě trenér Komety Kamil Pokorný, který si pochvaluje optimistickou náladu v týmu.

"Poslední výsledek je dalším impulzem. Čeká nás další zápas, který ale před domácím publikem bude obrovskou vzpruhou. Uděláme všechno pro to, abychom tento duel zvládli," dodal Pokorný. Od soupeře očekává podobnou taktiku jako v celé sérii ‒ obětavou hru a čekání na šance zejména v přesilových hrách.

Statistické údaje

Výsledky zápasů v sérii: 2:0, 0:3, 8:0, 0:1 po sam. nájezdech, 3:1.

Nejproduktivnější hráči v sérii: Jakub Krejčík 5 zápasy/6 bodů (2 branky + 4 asistence) - Tomáš Knotek 5/3 (2+1).

Statistiky brankářů v sérii: Marek Čiliak průměr 0,76 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 97,04 procenta a třikrát udržel čisté konto - Patrik Rybár 1,42, 95,10 a dvakrát udržel čisté konto, Ondřej Kacetl 12,00 a 55,56.

- Kometa útočí na třetí finálovou účast od roku 2012. Do boje o zlato se dostala i v roce 2014, ale sbírku 11 mistrovských titulů ani v jednom případě nerozšířila. Na triumf čeká od roku 1966. Ve finále play-off by si mohli Brňané zahrát počtvrté v historii, dostali se tam i v roce 1971.

- V případě postupu bude mít jistou 22. medaili v historii. Vedle 11 triumfů dosáhla šestkrát na stříbro a čtyřikrát na bronz.

- Hradec Králové dosáhl postupem do semifinále historického úspěchu. Dosud nejlepším umístěním pro něj byla 5. místa v sezonách 2014/15 a 2015/16. Pokud by vypadl s Kometou, získal by v případě postupu Liberce přes Chomutov bronz, v opačném případě by skončil čtvrtý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články