Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hrachovina vychytal všechny střelce Sparty a Motor slaví tisící výhru v historii klubu

Sparta se nadále hledá. Po přerušení osmizápasové šňůry porážek padla ve 25. kole extraligy podruhé v řadě, tentokrát v Českých Budějovicích 0:2. Pražany zastavil skvěle chytající Dominik Hrachovina. O góly vítězů se postarali Petr Šenkeřík s Václavem Karabáčkem a pomohli Motoru k tisícímu vítězství jihočeského klubu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Sparta

"Sparta se snažila bojovat, hrála výborně. V náš prospěch rozhodl gól z přesilovky. Potom jsme hráli poctivě a podržel nás Hrachovina. Myslím, že dnes to byl jeho nejlepší výkon v našem dresu. V porovnání s předchozí domácí porážkou s Brnem jsme hráli kompaktněji a dostávali se lépe z obranného pásma," řekl kouč Motoru Jaroslav Modrý.

První nebezpečnou šanci měl v 10. minutě domácí Valský číhající u pravé tyčky, ale netrefil puk. Na straně Sparty mohl otevřít skóre Konečný, nevyzrál však na pozorného Hrachovinu. Českobudějovický kapitán Gulaš se dvěma pokusy po sobě marně snažil překonat zblízka Saláka. Bez efektu skončila i zajímavá akce Abdula s Vondrkou.

Domácí rozebírali Spartu při vyloučení Mikliše a tři vteřiny před jeho návratem na led se trefil Šenkeřík od modré čáry do pravého horního rohu. Krátce před polovinou základní hrací doby našel Novotný přihrávkou z levé strany před brankou Voženílka, ale ten nezakončil.

Na protější straně si s bombou Moravčíka od modré čáry poradil Hrachovina, přestože byl cloněný. Domácí gólman se vyznamenal také při akci Doležala, který jel sám po převzetí dlouhého pasu na útočné modré. Během Voženílkova trestu měl Salák plné ruce práce se střelou Vondrky.

Do třetí části vstoupili svižněji Pražané, ale Jihočechy držel skvělý Hrachovina, jenž zmařil pokusy Horáka, Pavelky či Řepíka. V brejku zahrozila také domácí dvojice Hanzl a Vondrka. Hrdinou se stal Karabáček, jenž si ve 47. minutě počíhal ve středním pásmu na vyhozený puk a jízdu po pravé straně zakončil přesnou střelou těsně nad ledem, proti níž byl Salák bezmocný.

Sparta pokračovala v tlaku, ale střelou z dálky neuspěl Matuškin. Z ideální pozice mezi kruhy špatně mířil Horák, zprava pálil Dvořáček jenom do Hrachoviny. Dvě a půl minuty před sirénou opustil Salák z brankoviště, ale Sparta se neprosadila ani v power-play.

"Jsme si vědomi toho, že nehrajeme v úplné pohodě, ve které bychom chtěli být. V některých zápasech inkasujeme nešťastné góly. Na druhou stranu ve chvíli, kdy se konečně dostaneme do dobré gólové šance, situace zbytečně přehráváme. Musíme více posílat kotouč na branku z první, mít před brankou naše hráče na případné dorážky. O tom to zkrátka je," řekl kapitán Sparty Michal Řepík.

"V poslední době se nám výsledkově příliš nedaří. Věřím, že se jako tým nakopneme a půjdeme nahoru. Určitě by nám pomohla i nějaká vydřená výhra, která by nás nastartovala. Pevně věřím, že se zvedneme a góly budeme dávat," dodal Řepík, jehož tým v úterý čeká doma odveta osmifinále Ligy mistrů proti švédskému celku Skelleftea AIK a bude hájit náskok po úterní výhře 3:1.

25. kolo hokejové extraligy:

Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Šenkeřík (Pech, Abdul), 47. Karabáček (M. Jandus, Hrachovina). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 6086.

České Budějovice: Hrachovina - Šenkeřík, Piskáček, Percy, Bindulis, M. Jandus, Štich, R. Vráblík - Karabáček, J. Novotný, M. Beránek - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Vondrka, M. Hanzl, Abdul - Valský, D. Voženílek, Holec. Trenér: Modrý.

Sparta: Salák - Pogorišnyj, Matuškin, Moravčík, Mikliš, T. Pavelka, Polášek, R. Jeřábek - Z. Doležal, R. Horák, E. Thorell - Řepík, Sobotka, D. Kaše - Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad - T. Jandus, Konečný, Slavíček. Trenér: Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články