Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Horák: Viděl jsem, že je to jen tyč, a zařval na kluky, ať hrajou

Sparta byla pět minut a 12 sekund od konce sezony, ale její útočník Roman Horák vykřesal naději. V pátém utkání proti Liberci vyrovnal na 2:2 a v druhém prodloužení se pak v divoké přesilovce zvládl prosadit i Michal Řepík, čímž Pražané snížili na 2:3 a jedou do Liberce stále s nadějí na finále. Horák byl v zápase u všeho včetně poslední akce utkání, jíž předcházela střela do tyče, jež vypadala jako gól. Horák stál u branky a vyhecoval své spoluhráče, ať pokračují. Nakonec regulérní branky dosáhli.

Roman Horák slaví velmi důležitou branku
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Bylo to těžké, to každý viděl. Hrálo se do druhého prodloužení. Žijeme, jsme hodně rádi, ale ještě nás čekají další zápasy. Doufáme, že to takhle pojede dál," řekl v on-line rozhovoru s novináři Horák, který si vedle branky připsal i asistenci u rozhodující trefy.

Krátce před ní trefil Vladimír Sobotka tyč, ale někteří ze sparťanů na ledě se domnívali, že se puk odrazil zevnitř, a radovali se. "Já jsem shodou okolností stál přímo vedle branky na brankové čáře, takže jsem viděl, že to bylo břevno nebo spojnice, hned jsem na kluky řval, ať pokračují ve hře, protože tak nějak přestali hrát. Naštěstí jsme udrželi pásmo a potom přišel ten vítězný gól," komentoval vítězný okamžik Horák.

Sparta udeřila z početní výhody, které se jí jinak v utkání moc nedařily. "V přesilovkách jsme se dneska trošku trápili, naštěstí potom to tam padlo při vítězném gólu. Podíváme se na video a uvidíme, jestli je tam potřeba něco měnit, nebo ne." 

Sparta sice v utkání vedla, ale Liberec se po obratu blížil k postupu. Pražané se ale vzepřeli. "Já si myslím, že jsme ukázali charakter, že jsme to nezabalili a jeli jsme pořád na plné obrátky až do konce. Naštěstí tam ten gól padnul. Jsme hrozně rádi, ale ta práce nekončí," vrátil se i k vyrovnání na 2:2, o které se po akci Lukáše Rouska postaral z pozice před brankovištěm.

Pražané se po špatném vstupu do série snaží o počin, který se ještě nikomu v historii play-off domácí nejvyšší soutěže nepodařil. Na obrat z 0:3 nikdy nedošlo a vítěz základní části nyní může doufat, že Bílí Tygři více znervózní. "Je to možné. Pořád vedou, je to na nich. My musíme zase zápas vyhrát, abychom žili dál," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články