Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Honejskův neproměněný nájezd Zlínu neuškodil. Z Olomouce veze tři body

Dohrávka 14. kola extraligy mezi Olomoucí a Zlínem dopadla lépe pro hostující Berany. Ačkoli zlínský útočník Antonín Honejsek neskóroval z trestného střílení za bezbrankového stavu, vyhráli "ševci" 4:1. O branky vítězů se postarali Köhler, Šlahař, Sedláček a Ondráček, za domácí korigoval Káňa.

Hokejisté Zlína
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"My prostě s jedním gólem ze tří utkání nemůžeme uspět, to nelze. Já nechci brečet a nikdy nebudu, ale někteří hráči, kteří nebyli pozitivní v první vlně, jsou pozitivní nyní. Navíc se nám zranil Navrátil v Liberci, takže nám chybí další čtyři hráči ze základní sestavy a to číslo už začíná být hrozivé. Musíme to teď lepit hráči z první ligy. Problém je ale v tom, že oni byli na ledě ještě méně než my a je to pro ně taky složitá situace," uvedl olomoucký trenér Zdeněk Moták.

Domácí se pokusili absence v sestavě zacelit výpomocí obránce Tomáše Černého a útočníka Tomáše Čachotského z prvoligové Jihlavy. Do utkání však vstoupil lépe Zlín. Ve čtvrté minutě ujížděl na Konráda osamocený Honejsek a Vyrůbalík ho zastavil jen za cenu trestného střílení. Faulovaný útočník se ujal provedení nájezdu sám, Konrád ale jeho záměr vystihl a zasáhl hokejkou.

Vyrovnaný průběh defenzivně pojaté úvodní třetiny přinesl další šanci až tři minuty před jejím koncem. Po Ostřížkově zaváhání v rozehrávce vystřelil z dobré pozice Ondráček těsně vedle. Převahu Zlín potvrdil až v přesilové hře během poslední minuty první části, kdy Köhler dostal za Konrádova záda puk odražený zpoza branky.

Na začátku druhé třetiny mohl vyrovnat Čachotský, ale pozorný Kašík oba jeho pokusy zlikvidoval. Stejně úspěšný byl vzápětí také Konrád proti nebezpečným dorážkám Köhlera. Bezmocný byl však olomoucký brankář proti střele Šlahaře, který po rychlém úniku a přihrávce Honejska zakončil do poloodkryté branky.

Velké množství času dostal před Kašíkem během přesilové hry také osamocený Burian, ale zlínského brankáře nepřekonal. Dobrý zákrok předvedl Kašík také proti střele Nahodila z mezikruží.

"Jsem rád za tři body, s Olomoucí jsou to vždy vyrovnané zápasy a často rozhoduje první gól. Je to teď strašně těžké, protože před zápasem se Spartou jsem byl jen třikrát na ledě. Neměli jsme možnost trénovat na ledě tak jak jiné týmy. Trénovali jsme individuálně, tak jsem se snažil hodně běhat. Ještě to není ideální, ale poslední dva zápasy máme ofenzivní sílu, což je pozitivní a jsem za to rád," uvedl gólman Kašík.

Olomouci se povedl vstup do třetí třetiny. Na rozdíl jediné branky snížil po teči Dujsíkova nahození Káňa. Následovala série přesilových her na obou stranách, z nichž ale ani jeden ze soupeřů nic nevytěžil. Ujalo se až nahození Žižky od modré čáry, které přesně mezi Konrádovy betony usměrnil povedenou tečí Sedláček.

Zareagovat na dvoubrankový náskok Zlína mohl opět Káňa, ale z dobré pozice branku přestřelil. Během olomoucké hry bez brankáře střílel ještě nebezpečně Burian, trefil však pouze Kašíka do masky. Na druhé straně hřiště vzápětí všem ujel Ondráček a zakončením do prázdné branky pečetil vítězství hostů.

"Dnes byl základním stavebním kamenem Libor Kašík, který vychytal vyložené šance. Celkově to byl dobrý kolektivní výkon všech pětek. Bylo to ubojované utkání. Oproti zápasu se Spartou mi to dnes přišlo o level níž, ale nevím, kolikrát byla Olomouc na ledě," řekl trenér Zlína Martin Hamrlík.

Dohrávka 14. kola hokejové extraligy:

HC Olomouc - PSG Berani Zlín 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 42. J. Káňa II (Dujsík) - 20. Köhler (Gazda, Herman), 27. Šlahař (Honejsek, Okál), 51. P. Sedláček (Žižka), 60. J. Ondráček. Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Bez diváků.

Olomouc: Konrád - Škůrek, T. Černý, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Kucsera, Čachotský, J. Káňa II - Kořenek, Nahodil, Olesz - Bambula, Mácha, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Řezníček, Gazda, Ferenc, M. Novotný, Žižka, Suhrada - J. Ondráček, Fryšara, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Karafiát, Herman, Sebera - Václavek, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články