Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Holík se po přestupových eskapádách v Kometě našel. Tým na titul máme, hlásí

Útočník Petr Holík po předchozím spíše nevydařeném průběhu hokejové sezony potvrzuje v play-off, že jeho lednové angažování na konci přestupního období bylo pro Kometu Brno přínosem. Se dvěma góly a pěti asistencemi je ve vyřazovací části pátým nejproduktivnějším hráčem v týmu obhájců titulu. V nedělním druhém finále extraligy v Třinci se v úvodu třetí třetiny vyhraným vhazováním podílel na vítězné trefě Martina Zaťoviče.

Petr Holík
zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

"Získali jsme zpět dvoubrankový náskok. Z tohoto pohledu byla moje asistence po vyhraném buly důležitá. Ale nepřipadám si, že bych byl při vhazování silný. Hodně záleží na tom, kdo stojí proti mně," uvedl Holík. Výhra 3:2 po sobotní porážce 1:5 brněnský tým povzbudila a teď to bude chtít potvrdit ve dvou zápasech na domácím ledě.

"Ta výhra byla nesmírně důležitá. Vrátili jsme se k naší hře a přivezli jsme si bod," pochvaloval si Holík. "Série je ale stále otevřená, oba týmy jsou vyrovnané. Pochopitelně bych rád získal při brněnském působení svůj druhý titul. Máme na to kvalitní a zkušený tým," řekl Holík, vítěz extraligy z roku 2014 se Zlínem po finálovém triumfu právě nad Kometou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. finále extraligy Třinec – Kometa Brno

Ve Zlíně, kde v předchozích třech sezonách nastřílel 49 gólů, skončil po minulém ročníku, ale nevyšlo mu krátké angažmá v Čerepovci, kde dal v deseti zápasech jednu branku. Po předčasném konci v KHL podepsal víceletou smlouvu v Mladé Boleslavi a v 38 zápasech zaznamenal šest gólů a 13 asistencí, ale ani tam se mu podle představ nedařilo. V závěru přestupního termínu na konci ledna jej Kometa získala na hostování výměnou za útočníky Vojtěcha Němce a Lukáše Nahodila.

V Brně Holík ožil a naplňuje očekávání. "Sezona ještě není u konce, ale už teď mohu říci, že jsem v Brně našel ztracenou herní pohodu. Jsem tu spokojený," pochvaloval si Holík. Klape mu spolupráce s kolegy z útoku Marcelem Haščákem a Zaťovičem. "Rozumíme si, dobře nám to funguje. Věřím, že ve středu navážeme na výkon z posledního zápasu v Třinci a naše řada přispěje k úspěchu," přál si šestadvacetiletý reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články