Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hokejový Hradec zaplatí 190 tisíc za napadení kouče Lubiny fanoušky

Hokejový Hradec Králové pyká za nezvládnutou pořadatelskou službu. Disciplinární komise extraligy potrestala klub souhrnnou pokutou ve výši 190 000 korun za incidenty v sobotním zápase 39. kola proti Pardubicím, v němž dva fanoušci napadli před začátkem třetí třetiny trenéra Dynama Ladislava Lubinu. Východočeský klub má zároveň do konce sezony na dva zápasy podmíněně uzavřenou část stadionu.

Při cestě z kabiny ke střídačce se musel jednapadesátiletý bývalý reprezentační útočník bránit napadení, než příznivce zpacifikovala pořadatelská služba. Hradecký klub se po zápase Lubinovi omluvil v prohlášení, v němž jednání obou fanoušků odsoudil.

"Je to smutné, ale tohle se může stát jen tady v Hradci Králové. Nikde jinde. Dva fanoušci soupeře mě napadli. Standardně slovně a pak po jednom fyzicky, což je neuvěřitelné v extraligovém utkání," řekl Lubina.

"Klub dostal souhrnnou finanční pokutu 190 tisíc korun, která se skládá ze tří položek, a má podmínečně uzavřenou tribunu na stání a sektor za střídačkami na dvě soutěžní utkání s odkladem do 30. dubna," řekl mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund. Klub dostal pokutu 100 tisíc za fyzické napadení Lubiny, 80 tisíc za nedostatečný výkon pořadatelské služby a 10 tisíc za vhazování předmětů na hrací plochu.

"Hradec se k problému postavil čelem, od samého začátku spolupracoval, víme rovněž, že po incidentu podnikl nějaké kroky k nápravě, nicméně pravdou je i to, že jejich přístup k těmto věcem je dlouhodobějším problémem," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Ujčík uznal, že stadion v Hradci Králové je ohledně příchodu členů realizačního týmu hostů nevyhovující. Problémy s fanoušky měl na východě Čech v minulosti například i trenér Liberce Filip Pešán.

Disciplinární komise zároveň odmítla jeden z argumentů Hradce Králové, že Lubina fanoušky sám provokoval, a neuznala ani názor, že pardubický trenér mohl na střídačku dojít přes ledovou plochu. Nejvyšší pokutu v historii soutěže dostala od disciplinárky v roce 2010 Mladá Boleslav, která za chyby v situační zprávě musela zaplatit tři miliony korun.

Nejvyšší pokutu v historii soutěže dostala od disciplinárky v roce 2010 Mladá Boleslav, která za chyby v situační zprávě musela zaplatit tři miliony korun. Ve stejném roce byla Plzeň za urážlivé výroky útočníka Tomáše Vlasáka na adresu ředitele soutěže Stanislava Šulce i za výroky generálního manažera Martina Straky potrestána pokutou 300 tisíc.

O pět let dříve měl obránce Vítkovic Pavel Kubina za výroky na adresu rozhodčího Petra Boliny zaplatit 200 tisíc korun. Následně mu výkonný výbor hokejového svazu trest snížil na polovinu.

Vysoké pokuty padaly v předchozích letech i za porušení licenčního řádu. Litvínov musel v roce 2016 zaplatit 102 000 korun, prvoligový Prostějov předloni 132 000 korun. V roce 2015 dostal Litvínov trest sto tisíc korun za neoprávněný start útočníka Františka Gerháta. Stejnou částku musela loni zaplatit Kometa Brno za opakované nevhodné chování svých fanoušků.

Zdroj
ČTK, ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články