Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hokejovou extraligu čekají čtyři dohrávky

Hokejovou extraligu dnes čekají čtyři dohrávky 1. a10. kola. Diváci mají možnost vidět všechny týmy z prvních tří míst tabulky – Zlín, Budějovice i Liberec. České Budějovice se střetnou doma s poslední Mladou Boleslaví, Zlín s pražskou Slávií a Liberec přivítá obhájce titulu Třinec. Ztráta druhého a třetího na první Zlín činní pouhé dva body. V případě vítězství se při zaváhání vedoucího týmu mohou pronásledovatelé posunout na čelo tabulky.

zdroj: ČT sport

Zlín – Slavia

Vedoucí Zlín vyhrál pět ze šesti posledních utkání, včetně toho pátečního na ledě svého dnešního soupeře. Se Slavii se tak utká podruhé ve čtyřech dnech. V pátek Slávia promarnila vedení 3:1 po dvou třetinách. skoro jistou výhru 4:3 ztratila 28 sekund před koncem základní hrací doby, aby nakonec prohrála se Zlínem na samostatné nájezdy. "Není to ani týden, co se obatýmy utkaly. Určitě lze na některých poznatcích stavět, což my chceme hlavně na věcech, které nám první dvě třetiny fungovaly," řekl asistent trenéra Jiří Čelanský. Mimo hru jsou gólman Kopřiva a bek Kadlec.

"V pátečním duelu jsme získali spoustu poznatků, které se pokusíme využít. Naším jediným cílem bude opět vítězství a prodloužení současné úspěšné série. Tento zápas bereme jako podobu play off. Cesta k úspěchu ale nebude snadná, neboť Slavia má kvalitní tým. Jen se jí pouze nyní nedaří. Ovšem  zkušený kouč Růžička se pokusí své svěřence pozvednout," uvedl trenér Rostislav Vlach. Do sestavy se už vrátí uzdravený obránce Zámorský, chybí naopak obránce Linhart a útočník Kubiš.

Liberec – Třinec

Podobnou sérii jako Zlín má i hokejový Liberec, který vyhrál šest z posledních sedmi zápasů, včetně pátečního zápasu na ledě Třince. "Určitě nám to budou chtít vrátit," očekává zvýšenou motivaci soupeře asistent libereckého trenéra Filip Pešán. "Už ten zápas v Třinci ale mohl skončit obráceně. Třinec každopádně dokázal svoji kvalitu poslední výhrou v Brně a i když ty výsledky zatím nejsou tak skvělé jako minulou sezonu, je to pořád hrozně silný tým, který podle mého názoru prožije další velmi úspěšnou sezonu. My jsme včera odehráli opravdu výborné utkání s Pardubicemi, chceme na to navázat," doplnil Pešán. Na marodce jsou Štich, Moravec a Víšek.

Třinec, který je momentálně na šesté příčce extraligové tabulky, se dozajista pokusí oplatit Libereckým páteční porážku. Mezitím stihl vyhrát v Brně gólem v posledních sekundách zápasu. "Takový výsledek vždycky povzbudí, ale Liberec máme ještě v čerstvé paměti, víme, že jsme se proti němu těžce prosazovali. Soupeř u nás prokázal svoje kvality, ale bylo to hlavně o neproměňování šancí z naší strany a v tom se musíme zlepšit," řekl trenér Břetislav Kopřiva. Hosté se musejí obejít bez Varadi, Semana, Chovana a Gřegořka.

České Budějovice – Mladá Boleslav

Budějovic po sérii šesti výher v řadě prohrály v minulém kole doma s Litvínovem. Přestože jsou České Budějovice nejlepším týmem soutěže na domácím ledě, nedokázaly vstřelit Litvínovu ani jedinou branku a podlehly 0:3. Mladá Boleslav prohrála 0:2 ve Zlíně. Poslední čtyři duely těchto týmů na jihu Čech patřily domácím, přičemž hosté s ponaučením vzpomínají  především na ten poslední z prosince minulého roku, kdy si odvezli potupnou "desítku". V pátek vyhrál Mountfield na kluzišti svého dnešního soupeře 5:2.

Pardubice - Kladno

Kromě tří dohrávek 1. kola se soubojem mezi Pardubicemi a Kladnem zkompletuje i 10. kolo. Kladno se představilo v posledních dvou vystoupeních ve zcela rozdílném světle, ale pokaždé uspělo. Zatímco v pátek deklasovalo Kometu 8:2, v neděli si jediný gól celého zápasu na Spartě schovalo až do prodloužení. "Teď nás čeká další těžký zápas, Pardubice hrají hlavně směrem dozadu výborně," ocenil asistent kouče Petr Tatíček.

"Měli jsme v posledních dvou utkáních vynikající pohyb, od  toho se to odvíjí. S Brnem nám to tam padalo, na Spartě jsme pár šancí naopak neproměnili. Po prostor před brankou jsme ale hráli velmi dobře. Chybělo nám jen lepší zakončení, tak věřím, že už od zápasu v Pardubicích  se to bude jedině zlepšovat," přál si Tatíček. Do sestavy byl měl jako sedmý bek naskočit Majeský, nedávná posila Středočechů. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články