Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejová Slavia dohraje sezonu v Edenu

Praha - Hokejisté Slavie dokončí sezonu v Edenu, kde budou hrát místo v O2 areně od 51. kola extraligy, v němž přivítají Kometu Brno. Duely Slavie by totiž kolidovaly s halovým mistrovstvím Evropy v atletice a přípravami na květnové MS v hokeji, a vedení klubu tudíž od ČSLH byla udělena výjimka z licenčního řádu. Slavia by v Edenu hrála i případnou baráž. 

Zimní stadion Eden
zdroj: mathes.estranky.cz

Pro atletický šampionát bude O2 arena zabrána od 21. února do 12. března, přípravy na MS v hokeji začnou už 15. března.

Slavia sehraje v Edenu nejméně čtyři zápasy, protože už je sedm kol před koncem základní části jistým účastníkem skupiny o 11.14. místo. Na únik baráži ztrácí aktuálně 13 bodů, o které zaostává za dvanáctou Olomoucí. Na předposlední Karlovy Vary ztrácí 11 bodů. Ve hře je pro Pražany ještě 39 bodů.

Slavia působí v O2 areně od finále sezony 2003/04. Od té doby se do Edenu přesunula při své jediné účasti ve skupině o 11. až 14. místo v roce 2011 a pak ještě v polovině listopadu 2012 na duel s Vítkovicemi kvůli kolizi s Davisovým pohárem. V Edenu ale slávisté pořád trénují.

Výjimku pro zimní stadion v Porubě dostaly Vítkovice, které se tam přesunou z ČEZ arény v neděli 1. března na závěrečný zápas základní části proti Plzni. A je možné, že tam sehrají i další jeden či dva duely v případě účasti v předkole play-off či ve skupině o 11.12. místo. ČEZ Aréna bude totiž od 26. února do 9. března hostit duel českých tenistů v 1. kole Davisova poháru proti Austrálii. Vítkovice jsou aktuálně v tabulce deváté s náskokem osmi bodů na jedenáctý Liberec a se ztrátou sedmi bodů na šesté Pardubice.

Výkonný výbor také schválil žádost karlovarského klubu o zařazení juniorského družstva do extraligy juniorů v sezoně 2015/16. Juniorský tým Karlových Varů nedávno z finančních důvodů skončil v mezinárodní soutěži MHL, v níž působil od sezony 2012/13. Do MHL naopak míří junioři Chomutova, který k tomu dnes získal souhlas svazu.

Výkonný výbor zamítl odvolání prvoligového Rebelu Havlíčkův Brod proti pokutě 100 tisíc korun, protože podání nesplňovalo předepsané náležitosti. Zástupci Rebelu byli potrestáni za to, že při devíti zápasech v listopadu a prosinci uvedli do zápisu jméno hlavního trenéra Ladislava Koldy, který na duelech nebyl přítomen, a zfalšovali i jeho podpis.

Je nám líto, video expirovalo.
Události k vyprodaným zápasům české reprezentace na MS v hokeji
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články