Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rock Master 2024

Hokejová příprava je v plném proudu, Plzeň i Litvínov vyhrály i podruhé

Hokejové extraliga se blíží a týmu už hrají přípravné zápasy. První odehráli hokejisté Českých Budějovic a porazili Slovan Bratislava 2:1. Druhou výhru si připsaly Plzeň, která uspěla v Mladé Boleslavi, nebo Litvínov, který porazil Liberec. Sparta přehrála Hradec Králové a Kladno zvítězilo na ledě prvoligových Litoměřic.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Boleslav i s posilami podlehla v přípravě Plzni

Bratislavský Slovan v přípravě již dokázal porazit Kometu Brno a Olomouc, na jihu Čech ale neuspěl. Na výhře Motoru se gólem podílela i letní dánská posila Nick Olesen.

Nováčci se prosadili i v dalších týmech. Útočník Tomáš Hyka rozhodl přesilovkovou brankou o výhře Sparty 1:0. Pražané v přípravě odehráli již čtyři utkání a prohráli pouze v Plzni (0:1 po náj.).

Západočeši na výhru nad Spartou navázali na ledě Mladé Boleslavi. Bruslařům nepomohl ani gól letní posily Aleksiho Rekonena, který do města automobilů přišel právě z Plzně. I za hosty skóroval nováček – útočník Christophe Lalancette.

Litvínov hrál v přípravě podruhé a podruhé uspěl. Pod výhru 4:1 nad Libercem se podepsali dvougóloví střelci Matúš Sukel a Matěj Pekař. Bílým Tygrům při vstupu do zápasové přípravy nepomohl ani gól Martina Ryšavého, který se do Česka vrátil v létě ze zámoří.

Kladno se podruhé utkalo s prvoligovým soupeřem a po prohře s Chomutovem tentokrát uspělo. Na výhře 2:0 v Litoměřicích se podílel gólem i útočník Petr Straka, který si u Rytířů snaží vybojovat smlouvu. Čisté konto udržel Štěpán Lukeš. Zápas byl ale ve 48. minutě předčasně ukončen kvůli mlze na stadionu.

Přípravná hokejová utkání:

BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky: 34. Rekonen – 35. Lalancette, 48. Holešinský, 60. Söderlund.

Stadion Litoměřice  Rytíři Kladno 0:2 (0:0, 0:2, 0:0), předčasně ukončeno ve 48. minutě.
Branky: 22. P. Straka, 33. Strnad.

HC Sparta Praha  Mountfield Hradec Králové 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 29. Hyka.

Banes Motor České Budějovice  Slovan Bratislava 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky: 19. Olesen, 25. Chlubna – 17. Pecararo.

HC Verva Litvínov  Bílí Tygři Liberec 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky: 9. a 19. Sukel', 40. a 60. Pekař – 5. Ryšavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články