Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hokejová Plzeň chce být znovu ve špičce, dál spoléhá hlavně na Gulaše

Hokejisté Plzně nepatří podle rozpočtu mezi nejbohatší kluby v extralize, přesto jsou každoročně pravidelnými účastníky play-off a aspiranty na umístění v popředí tabulky. A na západě Čech doufají, že stejné to bude i v nadcházejícím ročníku nejvyšší soutěže.

Milan Gulaš s parťákem z Plzně Dominikem Frodlem
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Západočeši budou opět hodně spoléhat na kapitána Milana Gulaše, jenž bude útočit na čtvrtý triumf v kanadském bodování extraligy v řadě. "Přeju si, abychom šlapali jako tým a sezonou bez nějakých výraznějších výkyvů prošli. Aby se nám vyhýbala zranění, protože kádr nemáme tak široký, a v klidu bojovali o postup do play-off," uvedl Gulaš.

"A já osobně samozřejmě nedám nikomu nic zadarmo. Budu se snažit odvádět práci, na kterou jsou lidé ode mě zvyklí. Určitě bych si přál, aby někdo –⁠ hlavně tedy z našeho týmu –⁠ v kanadském bodování vyskočil vysoko. Úplně nejlíp, aby to byl nějaký mladý hráč," řekl.

Proč bude Plzeň patřit k favoritům na elitní čtyřku? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Plzeň byla jedním z týmů, jehož přípravu na start sezony ovlivnil koronavirus a karanténa. Indiáni kvůli tomu nemohli nastoupit do semifinále letního poháru. "Měli jsme dlouhou a dobrou přípravu, myslím, že kluci byli nachystaní. Když se z toho na deset dní vypadne, tak je to samozřejmě znát, ale pokud jste dobře přichystaní, tak stačí znovu jen pár tréninků a tělo si vzpomene, kde bylo. Věřím tomu, že to bude dobré," řekl trenér Ladislav Čihák.

Západočeši v přípravě odehráli osm zápasů a pětkrát vyhráli. V dobrém světle se uvedly posily, které Plzeň získala: brankář Dominik Pavlát nebo útočníci Pavel Musil a David Stach. Do obrany klub získal Viktora Langa, Matěje Stříteského a Davida Kvasničku. Ti všichni by měli nahradit například Lukáše Pulpána, Vojtěcha Němce nebo Patrika Zdráhala, kteří z Plzně odešli.

"Letos je soutěž trošku jiná. Nesestupuje se, pouze první čtyři týmy jdou rovnou do play-off, je to o dvě místa těžší dostat se přímo do těchto vyřazovacích bojů ve čtvrtfinále. Já hlavně chci, abychom doma i venku předváděli dobrý hokej. Na takový hokej budou chtít fanoušci chodit, alespoň v omezeném počtu. Přeju si, aby tento blázinec už skončil, aby lidé mohli na stadion. Chodili, fandili a veškeré omezení pro ně skončilo," uvedl Čihák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články